Enten du driver en nettbutikk eller selger tjenester på nett, er bloggen en viktig del av kommunikasjonen ut til dine kunder. Her kan du godt vise mer personlighet og fortelle mer om hva bedriften din står for, slik at du kan bygge en merkevare som brukere blir kjent med. Men hva skal du inkludere i bloggen, og hvordan skriver du en god blogg? Her skal vi gjennomgå en del tips til deg om hvordan du kan bygge mer relasjoner med bloggen din. 

Utvikle guider og tips til dine lesere

Bruk bloggen din til å komme med tips og brukerveiledninger til dine kunder, slik at de blir interessert i å følge deg videre. Om du for eksempel driver en online casino blog om klassiske bordspill, kan du opprette tipssider om hvor du kan spille live blackjack eller rulett og hvilke regler som gjelder i disse spillene. Selger du klær eller andre varer og tjenester, så opprett stilguider om hvilke klær og tilbehør som passer sammen i utvalget ditt. 

Fortell mer om bedriften

Hva skjer til daglig, og hvordan utviklere dere tjenesten/produktene? Gi kundene et innsyn i hva dere jobber mot, og hvorfor de skal handle hos dere. Gjerne skriv om deg selv eller ansatte som er viktige for driften, og få gjerne frem resultater og prestasjoner bedriften din har jobbet mot og hvilke utfall dette har hatt for driften. 

Du kan også gjerne bruke kundehistorier om hvor fornøyde de er med å handle hos dere. Folk liker å vite at de er ikke de eneste som handler hos deg. Bruk sider for brukeranmeldelser som Trustpilot og Google bedrift og fokuser på gode kundehistorier i bloggen.  

Ikke selg på bloggen

Bruk heller bloggen til å skrive om nylanseringer og spennende ting som skjer med din bedrift fremover. Du kan gjerne linke opp til produktsider hvor kunder kan finne produktinformasjon og priser, men ikke vær for selgende når du skriver et blogginnlegg. 

Fokuser heller på detaljene rundt produktet/tjenesten slik at kunder blir mer interessert i din merkevare og får tillit til din bedrift. Du kan legge fokus på egenskaper på produkter eller gå mer i dybden på hva tjenestene dine inneholder. 

Få innsikt i SEO

Bloggen blir stadig viktigere for å rangere høyt i søkemotorene. Derfor er det et must og fokuserer på SEO for å rangere godt i søkemotorene under din nisje. Finn relevante søkeord å skrive om, og deretter se hvilke innlegg konkurrentene skriver om i Google. Husk at målet er å utvikle bedre og mer informative tekster enn konkurrentene dine. 

Bruk gjerne tjenester som kan hjelpe deg med å finne gode søkeord du kan rangere godt på. I fremtiden vil dette bety at du vil bruke mindre penger på markedsføring av dine produkter om du rangerer godt i søkemotorene. 

Få følgere gjennom sosiale medier

Skriv innlegg som du kan gi smakebiter av på sosiale medier som Facebook, Instagram, og kanskje LinkedIn om du fokuserer på B2B salg. Alle disse gir deg muligheten til å legge ut bilder og tekstutdrag til dine innlegg, som du kan lenke opp til nettsiden din for at potensielle kunder skal kunne lese mer om hva du har å by på. 

I tillegg trenger ikke bloggen din å være på nettsiden din. Den kan gjerne være en del av et bloggnettverk slik som bloggnorge.com som allerede har mange lesere og følgere for å nå ut til flere som ikke har hørt om deg tidligere. 

Å bygge en merkevare tar tid, og du må bruke mange forskjellige metoder for å nå ut til kunder. Heldigvis er det mange muligheter for å markedsføre seg selv gratis gjennom sosiale medier og skape blest om dine tjenester og produkter på nett.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.