Spørsmål og svar

Nedenfor kan du se en oversikt over noen av spørmålene som har kommet inn i forbindelse med Bloggnorge.com sitt system. Vi jobber hele tiden med å forbedre brukervennligheten, så nøl ikk emed å spørre oss om det er noe du lurer på.

Du kan rette dine sprøsmål til oss på post@bloggnorge.com. Denne siden «FAQ» bygges fortløpende opp med generelle spørsmål vi får.

Hva er en blogg – blogging?
Wiki skriver: er en oppdatert internettside hvor én eller flere forfattere ytrer synspunkter og forteller omverdenen om det som skjer. Innleggene dateres som oftest i omvendt kronologisk rekkefølge, der det siste innlegget automatisk legges øverst på bloggens forside. En blogg kan sammenlignes med en dagbok eller en temabasert logg.

Hva koster det å opprette en blogg på Bloggnorge.com?
Det er gratis å opprette en blogg på Bloggnorge.com og tar bare få sekunder.

Hva er forskjellen på brukerprofil og blogg?
Når du oppretter en brukerprofil vil du kunne kommunisere med andre brukere i tillegg får du din egen brukerside inne i Bloggnorge.com sitt system, men dette er ikke en blogg. Alle som har en brukerprofil hos Bloggnorge.com kan opprette blogger under sin brukerprofil. Bloggen får da en egen adresse f.eks.: brukerprofil.bloggnorge.com og vil da knyttes opp imot din brukerprofil på Bloggnorge.com

Hvordan oppdaterer jeg min blogg?
Du vil få en e-post levert til e-postadressen du oppga under registrering. Denne e-posten vil inneholde adresse, brukernavn og passord til din blogg samt link til adminisratorpanelet kalt Dashbord. Via denne linken vil du kunne logge deg inn som admnistrator på din blogg og oppdatere din blogg med dine skriverier i tillegg til at du kan tilpasse utseende og sidebokser slik du vil.

Hva er dashbord/dashboard i bloggen?
Dette er administratorpanelet hvor du gjør endringer, skriver innlegg, laster opp bilder og diverse andre ting i din blogg.

Hvor kan jeg skrive innlegg?
Når du logger deg inne som administrator vil du få se dashbordet. Dette er navigasjonen som lar deg endre din blogg. For å legge inn innlegg må du først klikke på Skriv øverst til venstre i dashbordet. Deretter velger du innlegg som vil komme frem nedenfor Skriv-knappen. Det vil da komme frem enkle felter som Tittel, Innlegg, Stikkord osv.

Det eneste du behøver å gjøre er å fylle ut de nevnte feltene og klikke på Publiser. Ønsker å se hvordan innlegget ser ut først kan du gjøre det ved å klikke på Lagreknappen etterfulgt av «Forhåndsvis dette innlegget» som du finner øverst til høyre på redigeringssiden

Hvor endrer jeg utseende på min blogg?
Du kan velge mellom over 100 stilige design inne i administratordelen. Dette gjør du enkelt og greit ved å velge passende design via Design knappen du finner i toppen av dashbordet. Denne er noe av det første du ser når du er inne som administrator. Her kan du bla deg igjennom flere design og velge det som passer din blogg. Du vil også kunne se hvordan det vil se ut med ditt innhold før du velger det nye designet.

Finnes det utseende jeg kan redigere?
Det finnes utseender du kan redigere til en viss grad. Noen lar det endre toppbildet og andre farge og diverse andre endringer.

Hvordan vil adresse/domenet til min blogg se ut?
Når du oppretter en ny blogg får du et eget sub-domene. Dette er adressen du kan gi til dine venner eller hjemmesider du vil skal linke til din blogg. Her er et eksempel på hvordan en bloggadresse ser ut – minblogg.bloggnorge.com eller kanskje fotball.bloggnorge.com. Du kan altså velge det første ordet selv.

Hvordan får man eget domene?
Eget domene kan man kjøpe flere steder. Vi velger å foreslå PROisp.no på grunn av deres hittil gode priser og support.

Hva er et domene?
Et domenenavn er en unik hierarkisk oppbygget navnestreng som benyttes til adressering på Internett. Et eksempel er vårt domene bloggnorge.com. Dette er som et telefonnummer som viser din hjemmeside hver gang noen taster inn din adresse i Internet Explorer eller andre nettlesere.

Hvor mye koster det å ha et eget domene?
Prisen på et domene varierer, men hos PROisp.no koster det 99kr for .com og 119kr for .no domene. Prisen er pr. år

Kan man ha eget domene til blogg som er opprettet hos Bloggnorge.com?
Man kan videreføre et domene til sin blogg om man ønsker. Dette lar deg ha en profesionell blogg/hjemmeside med innhold du selv oppdaterer uten å kunne programmering.

Kan man bruke Bloggnorge.com sin tjeneste til å lage en firmahjemmeside?
Ja det kan du. Mangler ditt firma en hjemmeside kan du sette opp en blogg som også kan fungere som en hjemmeside ved bruk av sidefunksjonen og ha fast innhold på siden.

Kan jeg ha reklamer inne på min blogg?
Ja, det kan du. Via innstikk i bloggen din vil du enkelt få mulighet til å legge til reklame på din blogg. Dette krever at du har en leverandør for reklame før du legger til reklame. Vi kan anbefale Google Adsense eller Tradedoubler som gir deg muligheten til å tjene penger på å reklamere i din blogg.

Kan jeg passordbeskytte mine innlegg?
Ja, det kan du. Når du legger til et innlegg kan du via publiseringsboksen sette passord på innlegget. Dette må gjøres på hvert innlegg, som da har mulighet til å ha forskjellige passord.

Hva er innstikk?
Innstikk, også kalt plugins, er små byggeklosser man kan sette på bloggen sin. Dette kan være statistkk, galleri eller lignende. Innstikkene vi har gjort tilgjengelig under «Innstikk» i Dashbordet i din blogg.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.