Dette er et eksempel på en bloggartikkel som informerer om det populære emnet kryptovaluta.


Kilde: Unsplash

Kryptovaluta har fått enormt mye oppmerksomhet den siste tiden. Store kjendiser er interessert i det, så vel som privat personer. Det er mange som har begynt så smått å se på kryptoinvestering som en hobby, og mulig inntektskilde, særlig nå som vi er i en pandemi der det er begrenset hva man kan finne på.

Hva er kryptovaluta?

Før man begynner å invester i noe som helst er det viktig å sette seg godt inn i hva det faktisk er: Hva innebærer det å kjøpe kryptovaluta? Og hvordan gjør man det? Kryptovaluta er et komplekst fenomen, og det tar tid å sette seg inn i hva det er. Noen ting er likevel fremtredende og er med på å definere kryptovaluta. Det finns flere tusen forskjellige kryptovaluta, og alle er digitale og desentraliserte.

De finnes ikke som fysiske kroner og sedler, og blir heller ikke styrt av en sentral bank. Det er kjøperne og brukerne av kryptovaluta som sikrer trygge transaksjoner og som bestemmer prisen. Dette skjer etter tilbud og etterspørsel prinsippet, altså hvor mye man er villig til å betale for det. I tillegg til dette brukes en smart blokkjede teknologi som sikrer at alt går som det skal. For å lære hvordan man kjøper kryptovaluta kan du sjekke ut guider,eller lese en steg-for-steg liste her.

Kilde: Unsplash

Finn en kryptobørs

Kryptovaluta kjøpes på en kryptobørs, og det er her man kan finne frem til de ulike valutaene. Det finnes mange børser å velge mellom, og det er viktig å bruke tid på å finne den som passer deg best. Da bør du blant annet se på brukervennlighet, gebyrer og kryptovaluta som er tilgjengelige. Dette kan ta litt tid, men du har kanskje lett etter ting du kan gjøre under pandemien når man ikke kan dra ut. Du kan prøve å finne en børs som også har en innebygd wallet der du kan oppbevare kryptovalutaen din. Pass på at du velger en børs som er sikker og anerkjent, slik at du vet at kryptovalutaen din er lagret trygt.

Finn ut hva du skal kjøpe

Når du har skaffet en børs og en wallet, så er det på tide å finne noe du kan kjøpe. Her gjelder det å gjøre nøye undersøkelser og lese seg godt opp på de du interesserer deg for. De aller største er Bitcoin og Ethereum, så disse kan være verdt å sjekke ut. For å lære mer om krypto kan du følge med på nyheter, høre på en podkast om kryptovaluta eller lese bøker. Det viktigste er at du har nok kunnskap om mynten du skal kjøpe, og kryptovaluta generelt. Dette gir deg også et innblikk i risikoen ved å kjøpe. Enhver investering medfølger en risiko, som er grunnen til at man aldri skal investere med penger man ikke har råd til å tape. Kryptovaluta kan likevel bringe enda mer risiko enn for eksempel investering i aksjer, fordi det er svært svingende verdier her.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.