Dette er en bloggpost som er et eksempel på å skrive om hva folk gjør når de må holde seg inne.

————————————————-

Nå er vinteren her så mange velger å holde seg mer inne, men vi har også hatt en lang tid nå med mye isolasjon på grunn av sosiale begrensninger. Hva er det folk tar seg til da? Mange har fått nye hobbyer, mens andre ender med å stirre i skjermer. Populære norske spill har også kommet på banen. I denne artikkelen skal vi se på hva folk gjør og hva du kan finne på i innetiden.

En studie gjort av amerikanske forskere viser at de som har bedre tilgang til grøntområder får mindre depresjon og angst. Dersom man har  grøntområder like utenfor hjemmet, kan se ut av vinduet mot en park eller til og med dersom man bare har en grønn potteplante på stuebordet ville det bedre den psykiske helsen til folk under pandemier. Men best er det å gå ut i skogen og kjenne naturen rundt seg, ifølge de samme forskerne.

Nå finnes det spill for både store og små

Som nevnt kommer det stadig nye spill på banen som etter hvert dekker enhver nisje. Det vil si at du vil kunne finne noe for en hvilken som helst interesse eller aldersgruppe. Noen vil ha noe fordypende og tids oppslukende, andre vil ha noe som man enkelt kan spille hvor som helst uten å måtte tenke og noen ønsker spenning gjennom casino.

Om man skal drive med mer fordypende gaming kan man kanskje være avhengig av en god PC eller konsoll, men i dag kommer flere og flere større spill også på mobil. Dette har ført til at mobilspill har blitt det største spillmarkedet verden rundt. Spesielt på grunn av land som Kina hvor de fleste kun har mobiltelefon.

Vi har lange tradisjoner med matlagning

I disse tider har mange fått mer tid til matlaging. Når man sitter med et hjemmekontor kan man mye enklere gjøre forberedelser som ellers hadde vært for tidkrevende. For eksempel er det lett når man bare må holde øye med en gryte med en kraft eller suppe. En slik interesse kan fort utvikle seg til at man ønsker å teste ut nye ting på ettermiddagen også. Det har blitt populært med blant annet fermentering, hvor man kan lage kombucha eller kimchi. Noen har også fått øynene opp for baking og lager sine egne surdeigsbrød. Uansett er dette noe å vurdere siden det gir deg mestring, et nærere forhold til maten du spiser, og du kan imponere kjente og kjære!

Utvid horisonten og lær noe nytt

Denne tiden har også gitt mange tid for refleksjon. Hvor mange har fått anledning til å tenke over hvilke karriere og yrkesretning man har valgt. Noe ser at man kanskje kan bli selvstendig i det man driver med siden man har fint klart å jobbe alene hjemmefra i en lang periode. Andre har sett at de kanskje burde prøve ut noe nytt. Og når man sitter mye hjemme så er dette en gylden anledning til å studere og generelt tilnærme seg ny kunnskap.

Det er også en god tid for å lese bøker generelt. For selv om du er tilfreds med der du er så har hjerne din godt av konstruktivt stimuli. Uansett om du ønsker å lese om fakta, filosofi eller fantasi. Det finnes noe for alle der ute. Man kan også lese enkelt og gratis med elektronisk enheter i apper som Allbok fra Deichman.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.