Stadig flere nordmenn blir opptatt av økonomi og ikke minst investeringer. Dette har gjort sitt til at det har kommet en økning i antall blogger og annet innhold rundt økonomi. Vi tok en nærmere kikk på nettopp disse økonomibloggene for å se hvordan man kan skille seg ut.

Investeringsblogg?

Dette er kanskje den mest populære typen for blogger og dette kan nok ses i sammenheng med den enorme interessen for nettopp investeringer. Det har aldri vært flere nordmenn som eier aksjer og interessen øker stadig. Dette har gjort sitt til at stadig flere nordmenn har kastet seg på bloggtrenden. Du kan se noen eksempler på dette ved å gjøre et søk på Google etter investeringsporteføljer.

Om du har som mål med bloggen å tjene penger så nok dette en veldig hard nisje å komme igjennom. Det finnes så mange aktører og du må nok forvente å gi veldig mye av seg selv. For å slå igjennom på investerings-feltet så ser det ut til at man må være veldig aktiv på Twitter og Facebook.

Lånesider

For noen år siden så var det omtrent «klondike» i Norge. Hvis man laget en side hvor man kunne sammenligne forbrukslån så kunne man plutselig sitte med flere tusen kroner i inntekt i måneden. Uten å gjøre så mye annet enn å publisere innhold. Det er nok ikke slik lenger men det er fortsatt potensiale for en nisje siden. Du finner veldig mange gode eksempler på dette, se f.eks på hvordan Gjeldsproblemer.com gjør dette ved å lage godt innhold på refinansiering med betalingsanmerkninger.

Det tar lenger tid enn det gjorde før men hvis har et godt langtidsperspektiv så er det virkelig ikke umulig å gjøre det. Alt du trenger er å sette opp en blogg på WordPress, du kan få kjøpt domene + webhotell enkelt hos f.eks PROISP.

Sparetips

Sparetips er egentlig en veldig god nisje med få veldig store aktører som satser på innhold, men den er dessverre preget av innhold fra de store bankene som DNB og Nordea. Dette er blogger som det dessverre er vanskelig å slå. Derfor velger stadig flere podcastformatet her. Podcast kan være svært effektivt men veldig vanskelig å tjene penger på en podcast.

Vi kan her anbefale å høre på Pengesnakk og lese f.eks på Pengeverkstedet.

Dokumentar-blogg

Her kommer det stadig flere blogger på markedet og ikke overraskende nok så er dette blogger som drar veldig mange besøkende. Dette er gjerne blogger som ikke har som fokus på å tjene penger men fungerer litt som dagbøker. Det kan f.eks være blogger som omhandler «veien til frihet», «veien ut av gjeld» eller andre ting.

Noen gyldne tips til deg som ønsker å blogge om økonomi

Når du skal skrive om økonomi så er det utrolig viktig at man først ikke anbefaler etter hva du tjener penger på. Skriv ærlig og prøv heller å tjen penger i etterkant ved å tenke kreativt. Det kan f.eks være veldig fristende å promotere utenlandske investeringsplattformer men det er ikke sikkert at det er så lurt i det lange perspektiv. Du kan bli beskyldt for å promotere svindel, hvis det viser seg at platttformene ikke holder det de lover.

Ta deg god tid når du skriver innhold og lag alltid en slags «advarsel» på at dette ikke er økonomisk råd.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.