Penger og økonomi er noe vi alle sammen skal ha et forhold til gjennom hele livet. Likevel er økonomi noe vi snakker veldig lite om i samfunnet, og ikke minst rundt omkring i norske familier. Men det burde vi! Penger er nemlig en av de store og ikke minst avgjørende elementene av voksenlivet som alle må forholde seg til, og det å ha et godt forhold til penger og styr på økonomien sin, kan ha avgjørende effekt på livet vårt. Men hvor kan vi få kunnskap fra, hvis det føles litt kleint å snakke med familie og venner om penger?

gammel og ung - styr pengene godt

Gammel og ung – styr pengene godt…

Det å skaffe seg mer kunnskap om penger og økonomi er noe av det beste vi kan gjøre, men det er ofte vi ikke gjør dette før vi enten har problemer i økonomien vår, eller vi har behov for veldig spesifikk kunnskap i forbindelse med at vi for eksempel skal låne penger for første gang. Dette kan for eksempel være at vi er usikre på om det er best for oss å velge et lån med sikkerhet eller et lån uten sikkerhet. Dette er selvsagt en fin måte å lære på, men tenk hvis du allerede hadde visst det før du trengte å vite det?

Fordeler ved å lese pengeblogger

Det å lese pengeblogger har mange fordeler, og en av de fordelene som mange verdsetter er anonymiteten. At man rett og slett kan få lov til å lære helt i fred. Det er nemlig mange som kanskje er litt pinlige over at de ikke vet så mye om økonomi, eller at de ikke har styr på økonomien sin, og på nettet har man mulighet til å lære masse – uten at noen vet hvor mye (eller lite) man vet. Man kan også ringe statlige hjelpelinjer.

Men denne anonymiteten er en aktiv anonymitet. Dette betyr at du fortsatt kan få lov til å stille spørsmål og få svar på det du lurer på, samtidig om at du fortsatt kan være så anonym du vil. Mange blogger gjør det nemlig mulig å stille spørsmål som de svarer på enten på bloggen, sosiale medier eller på podkasten sin, hvis det er noe de har. Det er også mange blogger som skaper et fellesskap som leserne deres kan være en del av, og her er det også masse kunnskap å hente. Det å dele med andre som er i samme båt som deg kan også føles bra, og inspirere deg til å få styr på økonomien din.

Kunnskap er en av de tingene som virkelig kan inspirere oss, og det å aktivt oppsøke dette, er en virkelig fin måte å sørge for at vi kan få mulighet til å gjøre en endring i ikke bare økonomien vår, men også i måten vi forholder seg til penger. For det å ha et positivt forhold til penger og økonomi er utrolig viktig, og mer kunnskap kan gjøre at du kan gå fra at penger og økonomi føles skummelt ut, til at det er noe positivt og inspirerende. Og dette kan virkelig snu alt opp ned på en positiv måte!

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.