Her er et eksempel på en bloggpost om å tipse andre om noe.
Tittelen er veldig konkret: «Hvordan kan jeg få bedre økonomi i 2020». Det er viktig at tittelen på en post beskriver bloggposten godt slik at leserne vet hva de kan forvente seg, og slik at Google kan lett indeksere bloggposten og vise den i søkeresultatene sine. Legg merke til at det er lagt til en video, og du trenger ikke lage videoen selv.

———————————————————————————————-

Svaret er enkelt – lag et budsjett og hold deg til det! Det kan dog være enklere sagt enn gjort, men det er derfor jeg skriver dette innlegget. Å ha et budsjett kan faktisk gjøre livet enklere!

Du vil kanskje himle litt med øynene. Er ikke budsjett en sånn ting som vil begrense hva jeg kan bruke penger på? Det er ikke sant i det hele tatt. Det finnes ikke bare en type budsjett der ute.. Du bestemmer selv hva ditt budsjett skal inneholde.

Himler med øynene...

Himler med øynene…

Men hvor skal jeg begynne? tenker du.

Jo, la oss se på de ulike kategoriene som ditt budsjett må inneholde.

Nødvendige utgifter

Først må du finne ut hvor mye du bruker i måneden på såkalte nødvendige utgifter. Dette er utgifter som du betale hver måned for å overleve og ikke havne på gata. I mange budsjetter kalles ofte disse utgiftene for faste utgifter, men de trenger ikke å være lik sum hver måned:

  • Husleie/huslån
  • Strøm
  • Varmtvann
  • Telefonregning
  • Transport (enten du tar tog til jobb eller kjører bil. Disse utgiftene går her)
  • Utgifter relatert til barn og/eller husdyr
  • Nedbetaling av andre lån
  • Matutgifter

Det kan godt hende du har noen andre kategorier som havner på denne listen, men disse er de som folk flest kommer til å ha. Kriteriet for å sette en utgift på denne listen er at hvis du slutter å betale den, vil det være konsekvenser. For eksempel, hvis du ikke kjøper deg et månedskort eller fyller på bensin i bilen, vil du ikke komme deg på jobb.  

Utgifter for fremtidige planer

Når du har dekket alle utgifter som gjør det mulig for deg å overleve, er det på tide å tenke på fremtiden. Lag en liste over alle fremtidige planer som vil koste penger. Skal du reise hjem til jul og trenger penger for flybilletter? Vil du endelig ta den ferien til Thailand med vennegjengen? Eller drømmer du om å pensjonere deg tidlig med en stor sum i banken?

Alle disse tingene krever planlegging i dag. Regn ut hvor mye du trenger å sette av hver måned for hver av dine fremtidige planer og begynn å spare i dag. 

Utgifter for underholdning

Denne delen av an et budsjett er den mest morsomme. Her kan du budsjettere for alle de tingene du liker å gjøre. Liker du å spille på online casino? Sett det som en post i budsjettet. Liker vennegjengen din å gå ut og spise hver fredag etter jobb? Sette det her også. 

Kort sagt, du fortsatt gjøre det du liker så lenge det er i budsjettet ditt, og så lenge du har penger til overs, så klart. Jeg anbefaler å sette denne kategorien etter de nødvendige utgiftene og trekke de fra dine inntekter slik at du ser hvor mye du kan igjen å råde med i en måned.

Ditt budsjett skal representere ditt liv

Husk at ditt budsjett vil være unikt. Ditt liv kan ha helt annerledes utgifter enn din nabo, og det er helt greit! Et budsjett skal gjøre det lettere å leve live, ikke vanskeligere. 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.