Når du skal lage din egen mammablogg, så er det kjekt å ha en egen logo som gjør at andre gjenkjenner deg og gjør at du skaper din egen identitet på nett. Figuren man lager kan være en person eller en kombinasjon av bokstaver i mammabloggen. Det du må finne ut er hvordan du skal markedsføre deg uten at du blir for like andre i samme bransje. Da kommer åndsverksloven og opphavsretten inn.

Så hvordan skal man finne sin egen stil. Det kan være lurt å tenke gjennom flere ting:

*Størrelse

*Farger

*Tema

*Likhet til andre logoer

Størrelsen kan kanskje ikke være så nøye, men har man veldig mange detaljer inni, kan det hende at de kommer bort om logoen blir litt mindre enn man tenkte Kanskje går det ikke an å ha større logo på siden, uten at det ser rart ut, og da kan en veldig detaljert logo, miste sitt budskap.

Når man lager logo, eller får et firma til å lage logo, til mammabloggen er det sikkert mange som velger duse rosa og blåfarger. Det er farger som mammaer elsker å putte på sidene sine, fordi de representerer så sterkt en nyfødt gutt –eller jentebarn. Kanskje tenker du på andre farger til din logo, men husk at det kan være like uttrykksfullt å bruke disse duse spedbarn fargene på design og grensesnittet for øvrig.

Det er ingen tvil om hva tema på logoen bør være når du skriver en mammablogg, men det kan bli mye rart om man ikke tenker seg litt om. Temaet bør handle om alt som har med å være nybakt mor å gjøre. Det er også et alternativ og bruker tydelige bokstaver her, slik at tema og innhold beskrives naturlig med tittelen. Logoen mammablogg er nok tatt for lenge siden, så her må man være kreativ og bruke sine språklige evner.

Det er mange logoer som er like, både i fasong og utseende. Selv om opphavsretten ikke er truet, bør man kanskje velge noe annet enn de største aktørene på markedet. Men bruker man litt fantasi og egne evner, så kan det meste av logoer aksepteres. Målet med logoen er jo at folk skal kjenne det igjen. Derfor bør man også tenke på hva som er enkelt å huske.

Delikat og skjønn

Alle små barn er jo nydelige skapninger som betyr alt for deg. Og alt man legger ut på mammabloggen sin, vil man jo presentere så fint som mulig. Man kan da tenke på hvilke fonter som gir det beste inntrykket. En skjønn skrift er mer innbydende enn en kjedelig skrift med Times New Roman eller Calibri. Velg heller noe delikat og skjønt som for eksempel Brush Script MT eller Noteworthy.

Det finnes tusenvis av mammablogger der ute, og hver dag kommer det nye til. Skal mammabloggen din bli spesiell og kanskje ha potensialet til å bli oppdaget av annonsører og sponsorer, så bør førsteinntrykket være bra. Faktisk må det være veldig bra. Men det viktigste er likevel hva som skrives og hvilken påvirkning det får på lesere. Har man begynt å få en fast leseskare, så vil logo ha mindre å si. Men sliter man med å få lesere, kan det være fordi førsteinntrykket ikke vekker oppmerksomhet.

Logoer som sier mammablogg

Bilder av barn, mor og barn og familie vekker mange følelser hos folk. Men det er ikke alltid logoer blir like bra som man hadde en forestilling om da man fikk idéen. Skal logoen din virkelig ha tilbakevirkende påvirkning, bør man kanskje kombinere påskriften og forkortelsen. Kanskje skal logoen kun gi assosiasjoner til mammabloggen, eller kanskje den også skal ha en skjult agenda. Kanskje kan man oppfordre lesere til å kjøpe produkter du selger eller reklamerer for, og dermed kan en logo som ligner et kjent produkt, kunne være passende. Poenget må her være å ikke bli for lik, slik at man lurer leserne. Susanne Kaluza har en helt ordinær logo på mammabloggen sin, men hun vinner mye på sitt eksotiske navn. Har du noe sånt eksotisk over deg, så kan du også lage en utmerket logo til mammabloggen din uten store problemer. Det enkleste er å bruke kjente plattformer, såkalte CMS,  som Joomla, Wix, WordPress eller andre som har ferdigstilte innstillinger og plugins som hjelper en å komme i gang med mammabloggen.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.