Nedenfor kan du se litt informasjon/FAQ om hvordan din blogg blir registrert i google sin søketjeneste. Gjør du den synlig via administratorpanelet i bloggen din vil den mest sansynlig bli funnet automatisk, men det finnes metoder for å gjøre dette raskere.

Det lønner seg f.eks. å være linken fra andre sider som er registrert i google. Vår side www.dittnettsted.com er en nettkatalog som lar deg legge inn link til din blogg i riktig kategori.

Ved å gå inn på innstillingene –> Synlighet i din blogg vil selv kunne bestemme om din blogg skal være tilgjengelig i google.

1. Må jeg sende inn oppdaterte og/eller utdaterte koblinger og sider til Google?

Google oppdaterer registeret jevnlig, og derfor er det ikke nødvendig å sende inn oppdaterte eller utdaterte koblinger. Endringene vil bli registrert ved neste gjennomgang.

2. Hvordan sender jeg inn flere sider?

Gå til siden Legg til webadresse hvis du vil sende inn webadresser. Du trenger bare å angi toppnivåsiden. Du trenger ikke sende inn hver enkelt side. Robotsøkeprogrammet Googlebot finner resten.

3. Hvorfor registrerer ikke Google sidene mine?

Sider som ikke er blitt registrert, er sannsynligvis ikke inkludert fordi det ikke finnes nok av andre sider med kobling til dem. Hvis andre webområder ikke har en kobling til en side, kan vi ikke gi siden en PageRank-rangering (vår egen rangering av hvor viktig en side er) på en fornuftig måte. Når det finnes koblinger til en side, registreres siden. Google analyserer hvordan hver kobling er knyttet til andre websider. Internett er åpent og vidtrekkende, og ved å analysere koblingsstrukturen blir søkeresultatene mest mulig relevante.

4. Hvor lang tid tar det for Google-roboten å registrere en webadresse etter at den er sendt inn?

Hele prosessen kan ta alt fra én til fire uker, avhengig av tidspunktet for innsendelsen.

5. Hvorfor vises ikke alltid sidetittelen i resultatene?

I motsetning til mange søkemotorer, kan Googles robotsøkeprogram – Googlebot – returnere resultater selv om den ennå ikke har «crawlet» den aktuelle siden. Sider som er kjent, men ikke er «crawlet», kan returneres som resultater, men fordi vi ikke har sett på dem ennå, vises ikke titlene på sidene, bare webadressen.

6. Hvordan ber jeg om at Google ikke returnerer hurtigbufret materiale fra webområdet mitt?

Svaret på dette spørsmålet er best forklart på siden Fjern innhold.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.