Mange nordmenn blogger, enten på hobbybasis eller som profesjonell blogger. Dette markedet er i konstant endring, både når det gjelder hvilke bloggere som er populære, hvilke kanaler som benyttes og hva publikum er på jakt etter. Evnen til å forandre seg er derfor også en av de viktigste egenskapene til en fremgangsrik blogger.

I dag skjer nesten alt fra mobilen, og derfor er det også naturlig at bloggere både tilpasser innholdet sitt til et mobilt publikum – og benytter bloggverktøy på mobil. Det er enkelt å kombinere effektive apper for blogger med innhold som passer ditt publikum, og bruke alt fra Unibet Casino app til videoapper, spill eller apper med oppskrifter til å lage unikt og fengende innhold.

Bilde av Andrea Piacquadio fra Pexels

Foto: Andrea Piacquadio

Benytt flere plattformer for å nå publikummet ditt

Innen markedsføring benyttes begrepet multikanalstrategi, som dreier seg om å møte kundene i forskjellige kanaler. Det kan dreie seg om både fysiske kanaler, som en vanlig butikk, eller digitale kanaler, som netthandel og markedsføring i sosiale medier. Det er også viktig for bloggere å ha et bevist forhold til bruk av flere plattformer, bruk av en enkelt bloggplattform er neppe en oppskrift på suksess.

Det er risikabelt å vise til spesifikke apper eller sosiale medier, da de kan være håpløst foreldet i løpet av bare noen måneder eller år. Likevel er det slik at Instagram og TikTok i hvert fall per i dag er kanaler som det er viktig å være til stede i. Begge disse kanalene kan selvfølgelig benyttes fra mobil, de er utviklet i en tid da det aller meste er «mobile first».

Lag en innholdsstrategi – og gjør blogghverdagen din enklere

Å lage en strategi for innholdet ditt kan høres tørt og kjedelig ut, men det kan være forskjellen mellom et mediokert resultat og fantastisk suksess. Ditt ambisjonsnivå avgjør selvfølgelig hvor detaljert strategien din er, men selv en hobbyblogger bør tenkte over målene sine. Målene og oppgavene du definerer i strategien bør selvfølgelig også kunne følges i en app på mobile flater.

Inntekter bør være en del av strategien. Mange bloggere har selvfølgelig som mål å tjene penger. På engelsk snakker man gjerne om «monetization», som er et bredt begrep for å tjene penger på noe. På norsk snakker man fortsatt om sponsede innlegg, reklame og innholdsmarkedsføring. For profesjonelle bloggere er det viktig å ha en forståelse av hvilke inntekter som egentlig genereres av de forskjellige kanalene og aktivitetene.

Det kan være vanskelig å lage et skille mellom privatliv og blogging som yrke, og det er kanskje heller ikke alle som vil lage en slik grense. Likevel kan en innholdsstrategi, kombinert med apper som lar deg publisere og styre innhold fra mobilen, legge til rette for at du faktisk blir «ferdig på jobb» før du legger deg om kvelden. Bare det er i seg selv et sterkt argument for å ta grep når det gjelder strategi og riktige verktøy på mobilen.

Lykke til med bloggen – og husk på at absolutt alt kan gjøres fra mobilen.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.