Det er selvfølgelig mulig å blogge om praktisk talt hvilket tema du vil, og de fleste bloggere og influensere vil naturlig hente inspirasjon fra eget liv. Samtidig er det greit å ha et forhold til hvilke temaer som vil kunne tiltrekke seg mange lesere, hage og hagearbeid er uten tvil et svært aktuelt valg. En stor andel av den norske befolkningen har tilgang til egen hage – antallet nyoppførte hus med egen hage er faktisk høyere enn i både Sverige, Finland og Danmark. Hvilke temaer bør du da velge når du skriver blogg om livet i hagen?

Hagearbeid og planting

Til å begynne med er planting og hagearbeid i stort et glimrende tema. Det kan være mange ulike innfallsvinkler:

  • Mange vil lese blogg for å få inspirasjon til egne blomsterbed eller kjøkkenhager. Jo mer fargerikt, desto bedre.
  • Andre vil være på utkikk etter mer «teknisk» innhold, for eksempel når det gjelder hvordan du skal ta vare på plenen eller beskjære frukttrær.
  • Dessuten er det mulig å skrive innhold som går enda mer i dybden, kanskje med test av robotgressklipper, utebelysning eller lignende?

Hagemøbler og utstyr

Innhold om utstyr og hagemøbler er et annet attraktivt tema, som kan tiltrekke seg mange lesere. Her er det også bare fantasien som setter grenser:

  • Du kan lage enkle tester eller innlegg med anbefalinger, om alt fra en paviljong 2×2 du liker til en hengekøye leserne dine bare må prøve.
  • I tillegg kan det være mulig å lage inspirasjonsinnlegg, med for eksempel plassering av ulike hagemøbler tilpasset sol, hagestørrelse og lignende.
  • Husk også på at grensen mellom hagemøbler, utstyr og planting er relativt flytende. For eksempel kan det være gøy å skrive om drivhus?

All som har en hageflekk eller balkong vil før eller senere ha behov for noen form av flotte og rimelige hagemøbler, derfor vil innlegg i denne kategorien treffe bredt.

Byggeprosjekter og gjør-det-selv

Hvis det er noe nordmenn elsker mer enn livet i hagen, så er det å gjøre ting selv. Det er ikke uten grunn at bil med tilhenger er stort i landet vårt, og innhold om gjør det selv-prosjekter i hagen vil treffe mange.

  • Det finnes mange gode instruksjoner for hvordan du kan bygge for eksempel et utekjøkken, og et slikt prosjekt kan du dokumentere i detalj på bloggen.
  • Litt større byggeprosesser, som for eksempel å bygge en platting eller legge heller, kan også være flotte temaer for en blogg.
  • Det finnes godt over én million eneboliger i Norge, i tillegg til en mengde rekkehus og andre småhus. Mange av disse er bygget i tre – og maling av fasade er et tema som henger sammen med livet i hagen.

Det er helt åpenbart mulig å kombinere trekk fra flere av disse brede kategoriene i et og samme innlegg eller serie med innlegg. For eksempel kan du begynne med å bygge et enkelt drivhus på egen hånd (et byggeprosjekt), for så å se på hvordan det passer med annet interiør (hagemøbler), og avslutte med selve bruken av drivhuset (hagearbeid). Sluttresultatet er fengende blogginnhold som leserne dine vil elske.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.