Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Du bruker mange timer på kontoret, så hvorfor ikke gjøre det til et behagelig og koselig arbeidssted der du blir inspirert til å jobbe, men også kan slappe av og hente ny energi når du trenger det? Innredning har ofte ingen fasit, men det finnes mange tips du kan benytte deg av for å optimere kontorplassen og skape et hyggelig miljø omkring deg.

Se på helheten når du skal innrede

Når du skal starte å innrede er du nødt å se på konteksten rundt. Hent inspirasjon fra din arbeidsplass der det lar seg gjøre. Det kan f.eks. være fra farger og materialer i dine omgivelser som du kan bruke igjen ved kontorpulten din. For eksempel kan du skaffe kurver eller annet tilbehør til kontor organiseringen som matcher maleriet i gangen?

Eller du kan skaffe deg en litt mer behagelig og elegant kontorstol, men i samme farge som de øvrige stolene i rommet?

Unngå at fargepaletten på arbeidsplassen blir for stor, og hold deg til de fargene som er. Med samspill mellom fargene skapes harmoni i rommet. For mye utfordring av det eksisterende interiør vil være med å skape ubalanse på arbeidsplassen.

Nok lys der du arbeider

Gode lysforhold er viktig for å trives og holde energien, så sørg for at det er nok lys der du sitter og arbeider. Sitter man for eksempel i et mørkt hjørne eller i en underetasje, der det er lite naturlig lys å få er det lett at man fort blir trøtt. Heldigvis kan du innrede kontorbordet med elegante kontorlamper som gir deg bedre lysforhold. Det er viktig med godt lys når du skal jobbe. Det finnes mange elegante kontorlamper du kan matche med innredningen, som også kan bli en flott detalj i seg selv.

Om du er ute etter å gjøre det ekstra hyggelig, kan du også pynte med noen stearinlys eller små lyslenker. Det trenger ikke alltid mye til for å skape en koselig atmosfære.

Unngå arbeidsskader med de riktige kontormøblene

Mange opplever i dag dessverre arbeidsskader knyttet til kontorarbeid og det å sitte stille for lenge, og det er derfor særlig viktig å ha kontormøbler av god kvalitet som er behagelige å arbeide ved. Sørg også for at kommer deg opp fra stolen til tider og riste litt løs fra timer med stillesittende arbeid. Noen tips for å forebygge skader tilknyttet arbeidet er følgende:

  • Sørge for at stol og bord er i korrekt høyde – det vil si at du skal sitte ved bordet med albuene 90 grader
  • Gå eller stå når du kan – noen velger å justere skrivebordet opp til ståhøyde. Om du ønsker dette, se til at du skaffer et skrivebord der du har mulighet til dette.
  • Ta pauser hvor du beveger deg – det kan være gå og hente deg en kaffe, ta en runde rundt kvartalet eller bare strekke ut ryggen litt
  • Skaff deg en stol med god ryggstøtte

En god kontorstol skal være behagelig å se på, og enda mer komfortable å sitte i. Du skal sitte mange timer i den kontorstolen, så sørg for at du sitter godt. Det er viktig med god støtte i ryggen og til armene for å slippe vonde arbeidsskader.

Skap et inspirerende miljø

Hva som inspirerer en, vil variere i stor grad. Er det å kunne se nære og kjære, så kanskje du skal ramme inn noen bilder av de som betyr noe for deg. En annen inspirasjonskilde kan være å se et stykke arbeid du er stolt av? For noen vil planter bidra til inspirasjon, for andre er det visse farger eller mønster som sørger for godt humør når en skal jobbe. Tenk over hva som inspirerer deg når du jobber.

Det kan være det som inspirer deg kan bli en iøynefallende detaljer ved din arbeidsplass. Skap kontraster i innredningen for mer spenning og inspirasjon. Du kan skape spennende kontraster for eksempel med:

  • Fargemotsetninger
  • Preg av personlige elementer
  • Blande gammelt og nytt
  • Bruke naturelementer i innredningen

Ikke overfyll med elementer

Et godt tips til innredningen er å holde det enkelt og ikke fylle på med for mange gjenstander, da for mange elementer fort kan gi et dårlig overblikk og se rotete ut. Du skal gjerne kunne finne det du trenger i hverdagen, så sørg for praktiske og gode løsninger for å organisere deg best mulig.

Tenk på din helse og velvære ved å innrede kontoret plassen med kvalitetsmøbler som sørger for at du sitter godt. Du kan kanskje ikke møblere helt fritt på kontoret der du arbeider, men det trenger ikke alltid det store til for å skape et hyggelig arbeidsmiljø.

Skap et hyggelig arbeidssted, gjerne med planter eller annen pynt som inspirerer deg og skaper en god atmosfære å jobbe i.

.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.