Hvis du er interessert i penger og privatøkonomi, noe de aller fleste av oss er i dag, kan du nesten ikke ha unngått å høre om bloggen og podkasten “Pengesnakk”. Bloggen til Lise har blitt mer populær enn noensinne før, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvilke grep du kan ta i din egen økonomi – ikke minst i forhold til når du vurderer å ta opp lån.

God økonomi er noe alle ønsker seg. Men hva betyr det egentlig å ha god økonomi? Å ha god økonomi handler mindre om hvor mye penger du har på kontoen, og mer om hvilket forhold du har til penger. Når økonomien blir trang har de aller fleste en tendens til å bli redd for pengene sine, noe som kan resultere i at man ikke sjekker nettbanken, åpner regninger eller på andre måter ikke tar vare på den økonomiske helsen sin. Når man har et bra forhold til økonomi, er du bevisst. Sammenlign lån på LoanScouter i stedet for å bare velge det første og billigste for eksempel. Dette er alfa og omega.

God økonomi betyr bedre styr på økonomien

Det er mange som ser på dette med god økonomi som det samme som å ha mye penger, men sannheten er at det faktisk handler mye mer om å ha et bevisst forhold til økonomien sin. Det å faktisk ha full kontroll på lånene sine, betale avdrag til tiden og ikke minst sammenligne mulighetene sine før man velger.

Gir ofte gode råd på TV…

Det er mange som handler litt på panikk når det kommer til det å at opp lån for eksempel og dette er veldig dumt. Da er det lett å ta dårlige valg – og det er dette som fører til dårlig økonomi. Derfor skal du få noen tips til hvordan du skal forholde deg til det å ta opp lån:

  • Vær alltid kritisk! Både til egne behov og potensielle lån. Trenger du egentlig lånet eller er det bare fordi du har lyst på noe som kanskje ikke er så viktig hvis du tenker på det? Finnes det andre muligheter, som for eksempel å selge noe eller å spare penger i stedet for? 
  • Sammenlign ALLTID lånene før du bestemmer deg. Det er lett å bli revet med når man har bestemt seg for at man vil ta opp et lån, men det å velge det beste, og ikke minst billigste, lånet innebærer at du er kritisk og ikke minst tar deg tid til å sammenligne.
  • Sett opp budsjettet ditt før du tar opp lån. Det å vite hvordan økonomien din kommer til å se ut, med fradragene du skal betale, er den eneste måten du kan se om du faktisk har råd til å ta opp et lån. Det å ta opp et lån kan være både et fint verktøy og et dårlig valg og det er økonomien din som avgjør dette. Ta vare på deg selv økonomisk – det er den aller viktigste oppgaven din, så husk dette.

.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.