Noen ganger kan det virke som det kan være litt vanskelig å få full kontroll på egen økonomi, men det trenger ikke nødvendigvis å stemme. Det kan være lettere å få kontroll på økonomien enn det mange først tror. Vi har funnet frem noen gode tips som vi håper at du kan benytte deg av dersom du ønsker å få bedre kontroll på din økonomi.

Når det er sagt så er det viktig å påpeke at det ikke er alle tips som fungerer for alle. Pass på at du er klar over at hver økonomisk situasjon er forskjellig og at du heller kontakter en rådgiver dersom du er usikker. La oss ta en titt på tipsene!

Få kontroll på lånene dine

Et sted mange minster kontrollen er når kommer til lån. Dersom du har flere smålån så kan det være en god ide å se på alternativer for refinansiering. Refinansiering vil si at du samler mindre og eventuelt også større lån til et enkelt lån. Dette gjør man i håp om å få en lavere rente, men også for å få kontroll dersom du har mange forskjellige lån hos mange forskjellige banker. Om du har mange lån hos forskjellige banker kan det skje at du mister kontrollen over diverse frister, og dermed ender opp med å måtte betale mer enn det du opprinnelig hadde trengt.

Refinansiering kan også være et tips for deg som «bare» har to lån, for det kan være at du får en lavere rente når de samles. Refinansiering vil aldri være løsningen dersom du først har havnet i hull av gjeld, men det kan kanskje gjøre at du føler at du får litt kontroll på livet og på økonomien. Og hvem vet, kanskje får du en mye bedre rente også?

Gode sparetips

For å få kontroll på økonomien så er det også viktig å spare og vite hva du bruker penger på. Det kan være ubehagelig å gjennomgå hva man bruker pengene sine på, men det vil absolutt gjøre det lettere for deg å forstå hvilke poster du kan spare på. For det å ha en sparekonto, en bufferkonto og kanskje litt ekstra å rutte med i hverdagen kan absolutt gjøre livet litt lettere. Vi anbefaler derfor at du starter med å sette opp et lite budsjett for hvor mye penger du skal og kan bruke innenfor de forskjellige postene.

Når du har klart det så kan du starte med sparingen. Vi kan sterkt anbefale Dreams, en app fra Storebrand. Her får du muligheten til å spare på en morsom måte, nesten uten at du merker det. Hvis du for eksempel har med matpakke i stedet for å kjøpe lunsj kan du spare 50 kr ved å trykke på «lunsj». Du kan også bruke mange andre funksjoner som for eksempel «tyven» som stjeler et beløp av deg. Slapp helt av, du får lov til å bestemme maksbeløpet selv – så du kommer ikke til å bli blakk kun fordi du skrur på «tyven».

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.