Her følger et eksempel på en bloggpost hvor en blogger kommer med fakta og forslag.


Akkurat som mennesker har hunder et økologisk poteavtrykk. Hvor stor grad er påvirket av typen hundemat de spiser. Bærekraftige produkter kan bidra til å redusere miljøforurensningen knyttet til hundens ernæring.

Moderne fabrikkoppdrett er skadelig for miljøet

Hundefôr inneholder kjøtt for å gi dyrene proteiner og fett. Moderne fabrikkoppdrett bidrar imidlertid til store miljøskader.

I dag brukes rundt 75 prosent av alt jordbruksareal på verdensbasis til husdyr og dyrking av dyrefôr. I Sør-Amerika blir store områder av regnskogene, også kjent som jordens grønne lunger, hogget ned for dette formålet hvert år.

I tillegg bruker kjøttproduksjon svært store mengder vann og forurenser jord og grunnvann i områdene rundt.

Dessuten produserer storfe, som er nesten en milliard i verden, enorme mengder metan når de fordøyer fôret. Metan er mye mer skadelig for klimaet enn CO2, og bidrar til betydelig mer klimagass og menneskeskapte klimaendringer.

Vegansk hundemat er ikke løsningen

Heldigvis har det vært en økende bevissthet om bærekraft de siste årene. Hundeeiere er også mer oppmerksom på hvor stor miljøpåvirkning den respektive hundematen er.

En trend som har utviklet seg som et resultat er vegansk hundemat som inneholder planter i stedet for animalsk proteinkilde. Dette kan virke som en fornuftig beslutning ved første tanke, og det avlaster absolutt miljøet. Men å bytte til vegansk mat er imidlertid forbundet med store ulemper for hunder.

Fordøyelsessystemet til de semi-kjøttetende hundene må ha hovedsakelig animalsk matkomponent. Når det gjelder fordøyelighet, kan vegetabilsk protein vanligvis ikke konkurrere med animalsk protein. I tillegg inneholder vegansk hundemat noen ganger uegnede oljer og dårligere ingredienser, noe som også påvirker sunnheten.

Til tross for de potensielle fordelene for miljøet, bør ansvarlige hundeeiere avstå fra å mate sin firbente venn vegansk hundemat.

Fôring av hunder på en bærekraftig og hensiktsmessig måte

Hundefôrprodusenten Bellfor har alltid lagt stor vekt på bærekraft. Likevel kommer en passende sammensetning av selskapets produkter alltid først. Bellfor tilbyr derfor bevisst ikke vegansk hundemat.

I stedet har Bellfor sitt ekspertteam utviklet en spesiell løsning med mange forskjellige insektbaserte hundefôr, som gjør det både bærekraftig og sunt.

Bellfor bærekraftige hundefôr inneholder larvene til den svarte soldatfluen (Hermetia illucens) som proteinkilde. Proteinet avledet fra disse er lett å fordøye og har en høy biologisk verdi. Fôret inneholder alle aminosyrene som er viktige for hunder og kan fordøyes like lett av dyrene som konvensjonelle varianter.

Samtidig viser insektlarvene seg å være et miljøvennlig alternativ til kjøtt. De krever relativt lite plass og bruker fôret sitt veldig effektivt. I tillegg produserer larvene ingen klimaskadelig metan og vannforbruket ved produksjon av insektproteinet er også relativt lavt.

Insektbaserte produkter fra Bellfor

Bellfor er en pioner når det gjelder bruk av insekter som proteinleverandør til hundemat. Selskapet lanserte de to første typene insektbasert tørrfôr tilbake i 2016 og har siden regelmessig utvidet sitt sortiment for miljø- og kvalitetsbevisste hundeeiere.

I dag kan du velge mellom følgende insektbaserte produkter:

  • Tørrfôr
  • Våtfôr
  • Hundesnacks
  • Kosttilskudd

Konklusjon: Insekter er bærekraftige og sunne

Som du kan se, er insekter ikke bare en bærekraftig alternativ proteinkilde. Det gjør det lettere å gi passende fôring uten at det går ut over kvaliteten og fordøyeligheten.

Hvis du lurer på hvordan du kan mate hunden din på en bærekraftig måte, uten å måtte bytte til et plantebasert kosthold, bør du definitivt se nærmere på de innovative produktene med insekter fra Bellfor.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.