Blogging er noe folk har holdt på en god stund allerede, etter hvert som tilgangen og utbredelsen av internett har tatt helt av spesielt i den vestlige verden. Det antas for eksempel at over 2 milliarder brukere fins på Facebook.

Men blogging er ikke helt det samme som å ha en profil på et sosialt nettverk. Selv om mange ofte bruker den sosiale profilen til å vise sine venner og bekjente hvor fine reiser de har vært på, hvor flott den nye badet har blitt og hvor flinke de har vært til å løpe maraton. En blogg fungerer litt på samme måte, men man har kanskje et litt mer personlig forhold til den.

Slik startet det

Det å blogge startet sent på 90-tallet, men var nesten utelukkende forbeholdt programmerere og webdesignere. Det var en form for nettlogg (web log) som utviklet seg til å bli personlige fortellinger fra folks liv.

Det å lage nettside krever også i dag kunnskap til koding og programmering, men det finnes også skreddersydde løsninger. Det gjør blogging mye mer tilgjengelig for folk flest. Man kan bruke forskjellige plattformer for bloggen sin, og program som WordPress, Drupal og Joomla er bare noen av mange måter å publisere bloggen sin på.

En fin måte å profilere seg selv på

En blogg er åpen for det store internettet, verdens største annonsemarked. Bloggen kan være personlig, eller omhandle et tema man interesserer se for. Innleggene kommer i rekkefølge, gjerne med siste innlegg øverst på siden. Man vil derfor anse det som en loggføring med datostempling tilbake i tid.

En blogg kan være utmerket til å få fram interessene sine på og sine ferdigheter. Kanskje er man opptatt av strikking eller spinning, og kan dermed legge ut om de siste prosjektene og mønster de har funnet fram til. Dessuten kan man fortelle andre om ulike typer garn, strikkepinner, måter å strikke på også videre.

Få fram et budskap

I bloggen vil man etter hvert vise at man kan noe svært godt. Dette kan være lærerikt for andre eller gi opphav til et slags fellesskap. Andre kan kommentere i feltet eller stille spørsmål. Hvor fikk man kjøpt det garnet, og hvordan farget du det garnet?

I bloggen kan man også få frem viktig budskap. Det kan være større fokus på miljøspørsmål eller skjevheter i samfunnet. Men det kan også være helt enkle ting som strikking altså.

Tjene penger

Det å lage en blogg kan også være en strategi i et større prosjekt. Og flere og flere finner ut av det å tjene penger på nett. Som vi nevnte er internett verdens klart største marked, som dekker milliarder av mennesker hver dag.

Er formålet å tjene penger kan man reklamere eller promotere andre produkter. Man kan bli en affilate eller satse på å få så mange følgere og lesere at produsentene etter hvert begynner å ta kontakt direkte. Ofte skal man være en verdenskjent artist eller aktør for å få denne oppmerksomheten, men det finnes likevel utrolig mange som lever utestående av inntekter fra bloggen og virksomhet knyttet til denne.

I Norge finnes det mange slike, der kanskje Sophie Elise Isachsen og Caroline Berg Eriksen er blant de aller mest suksessrike. Så sent som i 2017 hadde de begge en årsinntekt på over 2 millioner kroner hver.

Det er viktig å knytte blogg til andre medier på nett. Dessuten er det helt avgjørende å lage innlegg som folk er interesserte i eller blir opptatt av. Uten lesere vil man ikke få popularitet og store selskap som Google og Facebook vil ikke oppdage og anerkjenne deg.

Men man skal ikke glemme en annen funksjon en blogg kan ha. Den kan være en slags dagbok der man får utløp for sine tanker og meninger. Så lenge man husker på at alle i hele verden har tilgang til innholdet, og ikke har problem med det, så er det å blogge en super idé.

Konklusjon

Det kan være flere grunner til at man skal begynne å blogge, men det er klart det ligger spennende insentiver i bunn. Har man lite klaff på arbeidsmarkedet og egentlig er lei av å ta i mot dritt fra sjefen, kan kanskje mange klare å lage et levebrød fra å blogge i dag.

 

Har man en god idé kan man virkelig nå langt!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.