Det er vanlig å skrive en blogg som en måte å selv realisere seg på. Bloggen blir en måte å få ut tanker og meninger på, sette ting i system og ikke minst i perspektiv. Men hvordan gå fra å skrive en personlig blogg til å kunne leve av bloggen, det er et helt annet tema.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan tema og innhold kan vinkles slik at bloggen begynner å gi inntekt.

Sørg for å skrive fengende innhold

I starten står man uansett med blanke ark, og det er ikke lurt å gi ett inntrykk av at du vil tjene penger med en gang. Derfor er det lurt å bare skrive til å begynne med. Det kan være et nytt innlegg hver dag i ett helt år. Mange eksperter mener faktisk at dersom man skal gå fra å være en liten blogg til å kunne leve av den, vil det kreve flere tusen lesere hver dag. En blogger som Peter som driver Pappahjertet bloggen, mener det å lykkes med blogg er litt som å spille lotto. Hvert fall om man ikke gjør grundig arbeid.

Ting som riktig målgruppe, unikt innhold og tålmodighet må til for å få det til. For Peter tok det ett år før han begynte å tjene penger.

Begynn å lenke og henvise

Etter hvert som man har en fast leser gruppe begynner man å skjønne at bloggen kan ha noe for seg. Man bør ikke pøse ut med reklamer og henvisninger med en gang men ta det gradvis oppover. Kanskje skrive en skikkelig god produktanmeldelse på et produkt, som du selv kan tjene på ved å lenke til produktet gjennom et affiliate-program eller nettbutikk som vil gi deg andeler.

Dessuten kan det nå hende at annonsørene får øynene opp for deg. Du begynner å generere masse søk på internett og mange vil til din blogg. Nå ser annonsørene potensiale i deg og det du driver med.

Tør å være original og finn en fanesak

Det kan være lurt å prøve å skille seg ut. Med det mener vi ikke at du må finne en ting å skrive om som ingen andre gjør. Det er faktisk anbefalt å satse i de allerede etablerte markedene. Dette kan man se på en blogger som heter Kristin som driver bloggen kristingjelsvik.no. Hun er som mange opptatt av mote og klær, men vil være en røst mot skjønnhetstyranniet. Det er fordi mange unge (spesielt jenter), blir påvirket til å gjøre inngrep på kroppen.

Det å være original kan sette lys på forskjellige ting på en annen måte og få oppmerksomhet på denne måten.

Finn et forum eller et felleskap

En trend for tiden er strikking, og ved å lenke til et forum, slik som Ravelry, vil man kunne få mange ”gratis” lesere. Å skape et fellesskap følelse vil også engasjere lesere mer. Det finnes mange fellesskap og det gir en større mening, både for deg og dine lesere.

Bli en ekspert

Det er viktig å skrive mye innhold, men det er like viktig å ha spesialkompetanse. Når folk finner måter å løse problemer på, vil de kunne takke deg fordi du gav dem en måte å gjøre det på. Dette kan man like gjerne gjøre med en video som skriftlig innhold. Som ekspert sitter du på kunnskap andre vil ha eller leter etter.

Alle disse tingene er kanskje en selvfølge, men i følge statistikk er det bare noen få bloggere som kan leve av arbeidet de legger ned. Derfor kan de ikke repeteres nok ganger. Lykke til med din blogg som har et potensiale til å bli til en ny levevei.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.