En blogg er et eget nettsted som egentlig kan brukes til hva som helst. Noen har en personlig blogg som de bruker som en type dagbok, mens andre bruker bloggen til et spesielt formål som for eksempel en veldedighetsorganisasjon eller en sportsklubb. En blogg er et sted man kan skrive om, og dele bilder av, ting man er interessert i eller et formål man brenner for. Det er mulig for alle å starte en blogg, og man trenger egentlig kun et nettbrett for å kunne blogge. 

En ny måte å dele på 

Vi begynte å se blogger på internettet mot slutten av nittitallet, og de ble bare mer og mer populære. I en blogg hadde man mulighet til å dele interesser og tanker. Det ga også mange flere muligheten til å skrive og dele tekster på nettet. Ettersom noen blogger ble veldig populære var det også en gruppe som begynte å tjene penger på å blogge.

Flere butikker og tjenester fikk øynene opp for at disse bloggerene kunne hjelpe de med å reklamere for produkter. Dette ble etterhvert måten mange firma valgte å bruke sitt reklamebudsjett. De følte at de som leste bloggene var mer mottakelig for reklamene da det kom fra en de følte de hadde en relasjon til. 

Rosabloggerene og andre sjangere

Et fenomen ble blogger som fokuserte på sminke, mote og interiør. Mange av disse bloggene ble betegnet som rosablogger, fordi de fokuserte på lette tema, og alt fremsto som perfekt. De har mottatt en del kritikk for å være overfladiske.

Samtidig har mange av de mest populære rosabloggerene tjent veldig godt på sine blogger om skjønnhet og mote. Ettersom det å blogge ble mer populært fikk vi også mamma blogger, pappa blogger og mat blogger. Det eksistere blogger om de fleste områder og tema. Hvis man ikke ønsker å blogge selv kan man følge blogger om ting man er interessert i. 

Blogger i stedet for blader

Mange leser nå blogger i steden for blader. Der man før kanskje kjøpte blader om mote og sminke, så følger man nå heller en blogger som har samme stil eller som liker samme type produkter. De som ønsker å pusse opp hjemme kan følge blogger om nettopp dette. Matblogger kan hjelpe oss å løse problemet om hva vi skal ha til middag og inspirerer oss til å prøve nye retter.

Hvis vi er nye foreldre så kan vi hente inspirasjon, og få hjelp fra,  bloggere i samme situasjon. En blogg er også ofte åpen for kommunikasjon. Den som blogger gir muligheten til å stille spørsmål og få svar på ting man lurer på eller problemer man har. Andre som leser samme blogg kan også bidra i kommentarfeltet. På denne måten så blir det et samfunn rundt en blogg der alle har lignende interesser.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.