I dag er det få selskaper, organisasjoner eller til og med enkeltpersonforetak som ikke innebærer noen form for digital markedsføring. Digital markedsføring har blitt hverdagskost og mange tror derfor det bare gjelder å holde seg til samme velprøvde metoder som før for å lykkes, men digital markedsføring krever at man holder seg kontinuerlig oppdatert for å henge med på den raske utviklingen.

Sammen med spesialiserte verktøy som skaper en resultatorientert strategi, kommer også mindre velkjente teknikker og apper som kan være nyttige for de som jobber innen emnet. Disse kan gjøre det enklere og betydelig raskere å få alle de små arbeidsoppgavene gjort om du jobber med digital markedsføring, samt gjøre det lettere å unngå de feilene som kan oppstå om man regner med å gjøre disse manuelt eller uten riktige hjelpemidler. La oss derfor ta en nærmere titt på fem verktøy som kan gjøre livet lettere for både den som jobber heltid med digital markedsføring og den som driver selv og ønsker å lære seg mer!

Et VPN på alle enheter

Det er lett å glemme hvor viktig det er å koble seg sikkert til internett. De vanligste grunnene til innbrudd og tap av data er usikre tilkoblinger. Jobber man med digital markedsføring, benytter man seg sannsynligvis av en mengde ulike innlogginger hver dag, og håndterer kanskje til og med sensitiv bedriftsinformasjon. Er oppkoblingen vår usikret, blir lett alle dataene vi håndterer usikrede.

Løsningen er å installere et VPN på datamaskinene og alle enheter man vil koble seg til med. Man kan til og med benytte verktøyet for å plasser IP-adressen sin i ulike land og kontrollere hvordan nettstedet presterer i ulike regioner. Med den seneste tidens økende kriminalitet på nett, blir bruken av et VPN helt nødvendig om du planlegger å jobbe profesjonelt med digital markedsføring.

Grupper på Facebook

I samme takt som profesjonelle sider på Facebook har fått redusert synlighet gjennom Facebooks oppdaterte algoritme, har grupper på Facebook fått økt synlighet. Dette gjør det helt nødvendig for de som jobber med digital markedsføring å begi seg inn i jungelen av Facebook-grupper for å spre budskapet sitt, eller starte egne grupper for å fange opp potensielle kunder, foruten å bruke verktøyene for annonsering. Husk at det finnes strenge regler på Facebook for hva som regnes som markedsføring eller ikke, så hold deg innenfor rammene for å ikke bli straffet av algoritmen.

Ett tips er å bruke videoer, klipp og stories på Facebook for å øke synligheten, der selv en piksel kan plasseres i klippet for å kunne fange opp de som har interessert seg for en video i framtiden.

Snov for markedsføring via e-post

Til tross for viktigheten av sosiale medier og SEO, er markedsføring via e-post fortsatt helt nødvendig for alle som ønsker å lykkes med digital markedsføring. Det kan virke utdatert som en strategi, men tallene viser at denne strategien ofte gir det beste resultatet.

Snov er et verktøy som hjelper deg med å finne bekreftede kontakter fra selskapets nettsider du ønsker å komme i kontakt med. Verktøyet kan brukes som en komplett løsning for markedsføring via e-post eller bare å finne de riktige kontaktene.

SEO Quake for best resultat

SEO Quake er en av de mest populære SEO-løsningene og gir deg de etterspurte dataene på en svært praktisk måte, helt gratis. Sammen med de nødvendige tallene for SEO-analyse, som all digital markedsføring krever, kan verktøyet raskt hjelpe deg med å sortere søkeresultatene basert spesifikke kriterier.

Til tross for svært høylytte konkurrenter, har SEO Quake klart å opprettholde relevansen sin takket være de brukervennlige opplevelsene og de smarte måtene å analysere resultatene på.

Grafiske profiler med Canva

Hvis du ikke er en ekspert i Photoshop eller andre mer avanserte programmer, kan Canva gjøre livet enklere. Verktøyet leveres med flere ferdige grunnleggende maler som kan tilpasses, noe som passer for de som arbeider med begrenset budsjett, og er klar over at tid er penger. I betalt versjon, kan du også få spesielle farger og skrifter som er skreddersydd for selskapets profil.

Disse var våre fem tips for å gjøre digital markedsføring litt enklere. Hvis du ikke allerede har testet dem, er det på tide å prøve!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.