Privatøkonomi er et tema som er relevant for praktisk talt alle blogglesere. Det er kanskje ikke alle som synes at temaet er superspennende eller underholdende, men samtidig vil blogginnlegg om økonomi kunne skape mye engasjement. Å blogge om privatøkonomi stiller selvfølgelig noen krav til kunnskaper og interesse, men samtidig finnes det mange mulige tilnærminger til dette området – noe som gjør det mulig for de aller fleste å skrive et innlegg eller to med finanstema.

Velg et tema som interesserer deg – og som fenger leserne dine

De aller fleste som bygger opp en økonomi- eller finansblogg fra bunnen av har allerede svært spesifikke økonomiske interesser. Bloggere med et annet hovedfokus bør også velge spissede temaer som faktisk passer til bloggens profil. 

Et eksempel kan være en blogg som handler om interiør og oppussing. Det er ikke gratis å pusse opp, og det betyr også at de aller fleste av bloggens lesere er interessert i gunstig finansiering. Det kan være et flott utgangspunkt for en bloggpost om forskjellige finansieringsformer – fra forbrukslån til refinansiering av boliglån. 

Det er smart å tipse leserne dine om forskjellige sammenligningstjenester, da trenger du ikke å være urolig for at rådene dine vil bli utdaterte. Du kan for eksempel la leserne se forbrukslån her, via en tjeneste som lister opp og sammenligner flere forskjellige banker og tilbud. Når det gjelder refinansiering av boliglån, kan du finne informasjon om boliglån hos for eksempel Finansportalen, som er en tjeneste fra Forbrukerrådet. 

Utlevere egen økonomi – eller skrive generelt?

Det er selvfølgelig mulig å hente en god del inspirasjon til blogginnlegg fra sin egen økonomi, men samtidig er det i de aller fleste tilfeller greit å ikke gjøre innholdet altfor privat. Det er flere grunner til det:

  • Noen økonomiske forhold vil du sannsynligvis holde for deg selv, det kan være alt fra penger brukt på helsetjenester til utskeielser på hurtigmatrestauranten. En kontoutskrift kan si mye om livet ditt.
  • Dessverre er det fortsatt slik at faktorer som inntekt og formue kan skape splid og dårlig stemning. Det er ikke alltid nødvendig å «skryte» med gode økonomiske avgjørelser. Toppbloggere som Caroline Berg Eriksen må selvfølgelig akseptere at egen økonomi blir et tema i andre medier.
  • Det som er svært relevant for deg, er ikke alltid interessant for andre. Ved å skrive mer generelt sikrer du at blogginnlegget ikke blir for snevert tilpasset akkurat din økonomi.

Inspirasjon, tips og anbefalinger – men unngå bastante påstander og råd

Penger har, på godt og vondt, stor betydning for livene til de aller fleste nordmenn. Det er greit å ha det i bakhodet når du blogger om privatøkonomi, og vurdere hvilke konsekvenser blogginnlegget kan få for en leser.

Konkrete investeringsråd, som kjøp av enkeltaksjer, er et svært komplisert tema. Selv profesjonelle analytikere kan gjøre feil, så vær forsiktig. Det samme gjelder for informasjon og anbefalinger som raskt kan endres – du vet ikke hvilket lånetilbud som er gunstigst i morgen.

Andre anbefalinger og tips kan være bredere, som for eksempel å tenke på pensjonssparing, sjekke forsikringene én gang i året, refinansiere smålån eller ta en titt på forbruket sitt med jevne mellomrom. Det er kanskje også slike temaer som faktisk er mest interessante for den gjennomsnittlige bloggleseren. Prøv deg på et blogginnlegg med tema privatøkonomi, kanskje er det akkurat hva leserne dine vil ha?

graf finans

Bilde av energepic.com fra Pexels

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.