Det er mange nordmenn som sliter med å få privatøkonomien til å gå rundt i hverdagen, men det finnes heldigvis metoder som kan gjøre det mye enklere å få styr på. Her kan du lese litt mer om hvordan du kan få styr på privatøkonomien en gang for alle så du kan puste litt lettere.

Er budsjett nødvendig?

Det første du stort sett får beskjed om å gjøre, når du skal få styr på økonomien din, er å sette opp et budsjett. Det kan man gjøre på flere måter. Det er nemlig forskjell på budsjetter, og det finnes realistiske og urealistiske budsjetter. Det handler i det store og det hele om å sette opp et budsjett man kan overholde, og sørge for at det faktisk er mulig å leve på det budsjettet man setter opp.

Det er nemlig veldig lett å sette opp et strengt budsjett som kan gjøre det mulig å spare masse penger, men det er ikke nødvendigvis det mest hensiktsmessige, når du skal leve etter noen realistiske økonomiske restriksjoner. Det handler om at du må finne ut av hva du bruker penger på som rett og slett ikke er nødvendig, så du kan fjerne disse fra hverdagsøkonomien din, og i stedet prioritere å bruke pengene dine på en mer hensiktsmessig måte.

Mange tror ikke de har mulighet for å spare, men det er ikke tilfellet. De fleste har bare feilprioritert økonomien sin og brukt de pengene de kunne ha spart på unødvendige ting. Det kan være små uskyldige ting som man nesten ikke merker som har skylden. Det kan for eksempel være noe så enkelt som at man velger å gå innom kaffebaren hver morgen på vei til jobb og kjøpe en kopp kaffe. Det er et lite og uskyldig beløp der og da, som du knapt regner med i budsjettet for dagen, men hvis vi forholder oss til den gjennomsnittlige prisen for ta-med-kaffe i Norge, så blir det fort mer enn en tusenlapp i morgen, hvis det er en daglig (u)vane.

Koster penger...

Koster penger…

1000 kr i måneden som man kan legge i sparepenger som en buffer eller til nedbetaling av gjeld, det gjør faktisk en stor forskjell. Og det er bare på en unødvendig utgift, hva hvis du kan finne flere? Her skal du leke litt detektiv, så du er helt realistisk, når du setter opp budsjettet ditt.

Samle gjelden din på en smart måte

Det er veldig lurt å fokusere på nedbetaling av gjeld, når du skal få styr på økonomien din. Hvis du har mange små lån eller uhensiktsmessig dyre gjeldsposter, så kan det være lurt å se på en løsning som samler dine lån og gir deg en billigere rente å forholde deg til. Få oversikt over lån og se om du kan spare på å legge om lånene dine til en annen løsning.

Hvis du står overfor noen dyre livsvalg, som for eksempel å få barn, så er det også lurt å ta en ordentlig god kikk på økonomien, så man kan tilrettelegge best mulig. Da er det viktig å prioritere eventuell gjeld og få fjernet unødvendige utgifter i hverdagen. Så får du ryddet opp en gang for alle og tatt grep.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.