I en travel hverdag er det deilig å ha en hobby hvor du kan koble litt av. Men en hobby kan koste penger, spesielt hvis hobbyen din er motorsport. Motorsykkel, rally, bilsport – felles er kjærligheten for motor, fart og spenning. Men med dette kommer det utgifter. Vi viser deg derfor hvilke økonomiske faktorer du burde tenke over dersom du vurderer å begynne med motorsport.

Viktigste utgifter som hobbykjører

Før du kan begynne med motorsport som hobby må du vurdere om det er noe du kan ta deg råd til. Kjøpet av motorsykkel eller bil er nemlig ikke eneste utgiften. Noe av det første du må tenke på, er forsikring og årsavgift. I Norge er det påbudt å ha forsikring på kjøretøyet ditt, og du kan faktisk få bot for hver dag kjøretøyet ditt er uforsikret.

I tillegg må du vite hva du skal bruke kjøretøyet ditt til. Skal du for eksempel kjøre på racerbaner eller trenger du noe spesielt utstyr? Da må du beregne utgiftene til dette. Det å drive med motorsport kan også gå hardt for seg. Man må derfor forvente at det iblant blir nødvendig å reparere slitasje og skader på kjøretøyet. Man kan kjøpe mye bildeler på nett, og det er også en fordel dersom man selv er handy, men iblant må man nok få en mekaniker til å reparere skaden.

Avhengig av hvilken motorsport du driver med, kommer du nok ikke utenom noen turer til Statens Vegvesen. F.eks. skal alle biler jevnlig til EU-kontroll. Og hvis du planlegger å bygge om motorsykkelen din er det også anbefalt å få den godkjent av Statens Vegvesen.

Finansieringsmuligheter for motorsport

Motorsport koster. Det er de planlagte utgiftene som kjøp av kjøretøy, utstyr, racerbaner, forsikring og årsavgift. I tillegg kommer uforutsette utgifter som skader og reparasjoner, som ofte kan komme som et sjokk. En finansieringsmulighet kan derfor være å ta opp et lån. Det finnes nemlig gode lånemuligheter enten man ønsker et startlån for å få kjøpt bilen eller motorsykkelen, eller om man ønsker å ta opp et lån som følge av en uforutsett utgift. Det er dog mange lån på markedet, og en god ide kan derfor være å sammenligne lån på Norsk Kreditt. Her får du en god oversikt over hvilke muligheter som finnes, og dermed velge den lånemuligheten som passer best for behovet.

Dersom du ikke ønsker å ta opp et lån, er det viktig at du legger av penger hver måned til motorsporthobbyen, sånn at du alltid har en buffer til både planlagte og uforutsette utgifter. For selvom det koster penger – er det få ting i verden som er bedre enn å gjøre noe man elsker.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.