Det er mange som er glade i fotball her til lands, som i resten av verden. Mange av oss går vel med en masse tanker om fotball i hodet. Tanker, meninger og oppfatninger som vi gjerne kunne tenke oss å omsette i en fotballblogg.

Det er, for eksempel, antagelig et stort antall vordende skribenter som brenner inne med hete tippetips om hva vi forventer vil skje i neste storkamp eller mesterskap. Da kan det være til nytte å skrive en blogg som retter seg mot andre tippere. I den kan man by på nyttige og  praktiske tips, som å gi full info om hva Play OJO tilbyr nye spillere og lignende.

Uansett hvilket aspekt av fotballen du er opptatt av – norsk fotball, engelsk fotball, tipping, fotballhistorie og lignende – kan du gjøre hobbyen din om til en morsom blogg du kan dele med andre på nettet.

Velg tema du er lidenskapelig om

Det viktigste med en god blogg er å skrive om noe du virkelig bryr deg om. Da vil ordene komme av seg selv, og sjansen er stor for at du vil skrive noe som fenger andre lesere.

Er du en stor fan av Manchester United? Da kan det falle seg naturlig å først og fremst skrive om ditt yndlingslag. Tror du den nye nederlandske midtbanespilleren Donny van der Beek fra Ajax vil bli en ny van Nistelrooy, eller tror du han er den neste Danny Blind? I en blogg kan du dele dine meninger som andre likesinnede supportere kan ha interessere av.

Har du et hjerte i Fredrikstad, kan du spekulere om hva som vil skje med Bjørn Johansen ved roret. Vil den gamle storspilleren fra Nordens Paris føre rødbuksene tilbake til toppen av norsk fotball? Eller tror du det blir nok en nedtur med uerfarne Johansen som trener for laget fra plankebyen? En blogg er den perfekte plassen å dele dine meninger.

Vi har allerede nevnt tipping, og det kan være et morsomt utgangpunkt for en blogg. Kanskje du kan sette deg ned med kampprogrammet for hver runde i de seriene du bryr deg mest om og tipper på mest hyppig. Med det som utgangspunkt skriver du dine tips og foranskuelser. Da kan du få en blogg som kommer ut med jevne mellomrom, og som byr leseren på et format de blir vante til.

Husk å by på fakta – ikke bare meninger

Selv om sterke meninger og lidenskap kan være et gunstig utgangspunkt for en god fotballblogg, er det også viktig å ta med fakta og kunnskap. Ingen vil fatte interesse for dine meninger om du ikke kan bakke dem opp med saksopplysninger.

Å bare skrike seg hes om at Mohammed Salah er oppskrytt eller at Kai Havertz kostet for mye penger er ikke noe grunnlag for en god blogg. Du må basere det du sier på noe, gjerne med henvising til en lenke til en annen nyhetskilde. På den måten får du tillitt.

Det kryr av gode og innholdsrike fotballressurser på nettet. Det kan dreie seg om fotballsidene til VG eller fotballblader som Josimar. For ikke å snakke om mange nettsider fra det store utland. Det kan være lurt å studere disse grundig før du begynner å skrive din egen fotballblogg. Du vil nok se at du får flere lesere jo mer etterrettelig det du skriver er.

Når det gjelder formater og tema er spennvidden enorm. Du kan skrive en nyhetsblogg om ditt yndlingslag, eller en ukentlig oppsummering om hva som rører seg i ligaen du er gladest i. Mange fotballbloggere som er glade i fotballhistorie liker å skrive lister. Her er mulighetene mange. De 10 beste Champions League-finalene, de 15 beste spillerne fra Norden gjennom tidene osv.

Uansett hva du velger, er det bare å ønske lykke til med din fotballblogg.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.