Blogger kan både hjelpe og inspirere andre. Velg et tema som du kan gå i dybden med, fortell om deg selv og din hverdag eller prøv å fang et bredere publikum med betraktninger om den store digre verden. Blogging er et vindu mot verden og det er mulig å få et internasjonalt publikum såfremt du skriver på engelsk. Her skal du få noen enkle tips til hvordan du kan nå ut til publikum og lage en versjon av bloggen din, som treffer i den nisjen du vil eller hvor bredt du ønsker.

Hvorfor skrive en blogg?

En blogg er ditt vindu mot verden. Det er ingen grenser for hva du kan skrive om, og du kan nå ut til et publikum du ellers ikke ville hatt muligheten til å nå. I dag er det så mange muligheter til å dele dine synspunkter, men det forsvinner ofte i mengden av alle stemmene der ute. Samme kan vi kanskje si med en blogg også, men her velger du i hvert fall selv hva som skal stå seg ut, hva som er viktig og ikke minst ha muligheten til å ha en direkte kontakt med dine lesere. Vil du ha mulighet til å dele blogginnleggene dine i sosiale medier, er det ingenting i veien for å kombinere begge kanaler.

Velge tema rundt bloggen din

Før du går i gang med noe som helst kan det være en ide å bestemme deg for hvilken vinkling bloggen skal ha. Vil du eksempelvis skrive om ditt eget liv eller om andre personer, ting og saker som du bryr deg om? Dette kan virke litt puslete, men det er faktisk viktig for å ha en rød tråd gjennom budskapet du vil ut med. Det er heller ingenting i veien for å lage flere blogger, som gir deg muligheten til å ha en blogg om økonomi, som Pengebloggen, hvor du kan skrive om saker som berører andre. Du kan også skrive om hvordan din egen økonomi er (mange eksempler på dette), og her er forskjellen bare at du berøre andre indirekte, fordi de kjenner seg igjen i det du skriver om.

Andre bruker bloggen til å skrive om seg selv og livet sitt. Mange bloggere har fått en lojal tilhengerskare på denne måten, og går kollektivt under navnet “influensere” når mengden følgere er stor nok.

Det er ingen begrensinger til hvilke saker du kan dele, men er det av interesse for andre? Det får oss over til neste punkt.

Fortell andre om deg selv

Smusstesten til enhver blogger, er når de deler innleggene sine med andre. Da menes, at du kontakter andre og spør hva de mener om det du legger ut av innlegg, tanker, tema osv. En fin måte å få tilhengere på er å nevne andre bloggere som skriver om ting som interesserer deg, så kan du be om en tilbakemelding fra den aktuelle bloggeren.  Det er ikke sikkert du når så bredt ut som du vil, om du ikke hører på hva andre har å fortelle deg. Er du heldig så kan det være andre bloggere begynner å nevne deg også, og sånn fortsetter runddansen. Til slutt har du forhåpentligvis en stor nok tilhengere til å leve av blogging.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.