Aksjer er i vinden som aldri før og etterspørselen etter informasjon er veldig stor. Om du interesserer deg for finans så kan dette være en veldig spennende mulighet som du kan ta del av og kanskje tjene penger. Når behovet for informasjon er stort så betyr det at veldig mange søker i Google etter andres meninger om f.eks en aksje, valuta eller annen verdiklasse.

Dette kan være en unik mulighet for deg til å bruke dine meninger, betraktninger og analyser til å lage godt innhold. Veldig mange tror at det er veldig vanskelig å gjøre dette men det trenger slettes ikke å være vanskelig. Det finnes veldig mange gode eksempler på blogger som absolutt har gjort det veldig bra.

Vi har derfor laget en veldig detaljert guide til deg som ønsker å komme i gang med en finansblogg.

Hvordan lager jeg innhold til en finansblogg?

Når du skal lage innhold til en finansblogg så må du først kartlegge hva din intensjon til finansbloggen er. Om du har et mål om å dele dine egne betratkninger og du gjør det mest for din egen del så er det ikke så viktig å tenkte på innhold, da skriver du om det som interesser deg.

Om din intensjon er å tjene penger på din finansblogg så bør man jobbe mer systematisk å lage en innholdsplan basert på hva folk søker etter. Hvis man f.eks skal lage en bloggpost om kryptovaluta så gjelder det å finne ut hva folk søker etter.

Da kan du f.eks bruke et verktøy for å finne søkeord. Da kan du skrive inn kjøp bitcoin inn i verktøyet. Når du gjør dette så vil du få opp antall søk etter dette ordet og andre ord som blir brukt for det samme, ogandre bitcoinrelaterte ord. Dette kan være veldig lurt å bruke for å bruke de ordene som det faktisk er søk etter.

En annen veldig fin måte å finne inspirasjon til innhold på er å sjekke ut andre internasjonale bloggers innhold. Deretter så kan du lage ditt eget innhold inspirert av dette, men det er veldig viktig at du ikke oversetter og kopierer rett frem.

Hvordan får jeg lesere til finansbloggen?

Det tar tid å etablere en blogg i søkemotorene men det finnes heldigvis andre måter du kan få lesere til bloggen din. Nedenfor har vi skrevet om noen av plassene hvor du effektivt kan få flere lesere til din blogg:

Twitter

I Norge så er det en stor andel brukere som diskuterer finans på Twitter. Her finner du veldig mange som er ute etter informasjon og her kan du raskt få trafikk til din blogg om du klarer å bygge deg opp en følgerskare.

Shareville

Shareville er et sosialt nettsted for aksjer som er eid av Nordnet. Her kan du dele oppdateringer men også linker. Dette er en veldig fin måte å få trafikk som er relevant til din blogg.

Facebook

På Facebook så finner du flere relevante grupper innenfor finans. Det kan være aksje-grupper, grupper med fokus på sparing og ikke minst kryptovaluta. Her skal du riktignok være litt forsiktig med å dele direkte linker inn til din blogg ettersom det kan bli slått ned på som markedsføring. Hvis du derimot gir verdi så er det ikke umulig at du kan få publisere det ene og det andre.

Dette må du være obs på

Når du blogger om finans så er det utrolig viktig at du faktisk tenker litt over hva du sier og at du ikke gir råd. Det er strenge regler for rådgvining når det kommer til investeringer og vi har sett flere skandaler opp igjennom årene. Derfor anbefaler vi at du setter en liten «disclaimer» (ansvarsfraskrivelse) i bunnen av nettsiden din og gjerne være obs på å påpeke dette når du skriver noe som kan stå i fare for å være rådgivning.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.