Økonomi er et særdeles populært tema å blogge om, det kan du se på mange av Blogg Norge sine blogger. Noen skriver om økonomi indirekte i et blogginnlegg og andre skriver kun om økonomi. Grunnen til at veldig mange bloggere og nettside-eiere velger å skrive om økonomi er at det kan være veldig lukrativt. Annonsørnettverk som Google og Adservice betaler veldig godt for trafikk som er generert igjennom innhold om økonomi. Det kan være alt i fra å skrive om sparing som f.eks Pengesnakk er et veldig godt eksempel på, eller andre vinklinger som f.eks denne bloggen som skriver om hvordan du kan refinansiere bort betalingsanmerkninger. Det finnes utrolig mange måter å skrive om økonomi på men ettersom det er såpass mange som skriver om det og det krever enorm dedikasjon så har vi noen tips til deg.

* Skriv om noe du brenner for
* Skriv om noe du har kunnskap om
* Ikke kopier andre sitt innhold
* Vær forsiktig med å anbefale noe til noen
* Merk alle annonser med «annonser»

Har du allerede en blogg om andre ting men du ønsker å skrive om økonomi?

Hvis du allerede har en annen blogg men ønsker å skrive om økonomi så er ingenting i veien for det. Da får du kanskje noen nye lesere og dine eksisterende lesere kan få nytte for det. Samtidig som du kan kanskje kan tjene litt mer enn du vanligvis gjør på «vanlige annonser». Det er selvfølgelig ikke passende å plutselig skrive om et veldig konkret produkt men du kan prøve noen nye vinklinger og gjerne bruk deg som eksempel. Hvis du f.eks refinansierer boliglånet ditt for å få en bedre rente så skriv om eller hvis du forhandler forsikringene dine ned i pris så skriv om dette. Her noen eksempler på typiske ting du kan skrive om:

* Slik refinansierte jeg boliglånet og sparte flere tusen kroner
* Jeg hadde ubetalte kredittkort, se hvordan jeg betaler det ned i turbofart
* Jeg har begynt å spare i aksjer, følg min utvikling

Det finnes veldig mange forskjellige vinklingen her og det kan være vanskelig å vite helt eksakt hva som er riktig måte for deg å blogge om økonomi. Det som er viktig hvis du har en eksisterende blogg er at du ikke skriver innhold som virker som reklame, du skal merke reklamen på bloggen din men hvis du pakker det inn i et format som virker oppriktig så vil faktisk folk lese det. Det folk ikke vil lese er hvis du bare «pusher annonser».

Så hvor finner jeg gode annonsører til bloggen min?

Hvis du ikke ønsker å gjøre mye jobb selv så er den beste løsningen å bruke et nettverk som f.eks Google Adsense. Her vil annonsene tilpasse seg innholdet ditt og du vil få en klikkpris. Hvis du ønsker å styre mer selv og kanskje tjene litt mer så kan du prøve noe som Adservice.

Adservice har flere banker som kunder, de betaler deg per kunde du referer. Det kan dermed fort bli noen tusenlapper per artikkel om du får konvertert dine lesere.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.