Dette er eksempel på en «filosofisk» bloggpost.


Filosofer, sosiologer, psykologer og politikere har diskusjoner om frihet i mange hundreår. De alle definerer frihet på forskjellige måter, men det finnes en definisjon som er felles. Et menneske har mulighet til å bestemme over sine egne handlinger og ønsker. Frihet viser seg i forskjellige sider av livet.

Ytringsfrihet er en mulighet til å uttrykke åpent sine egne tanker, synspunkter og meninger.

Politisk frihet er et konstitusjonelt rett som får en person til å delta i det offentlige og politiske liv i landet. 

Emosjonell frihet er en persons rett til å uttrykke følelser. Denne friheten er mer den indre frihet for hver person, men er et resultat av samfunnets innflytelse. 

Frihet bidrar til utvikling av personlige egenskaper hos mennesker og bestemmer over muligheter og kapasiteten i livet videre fremover.

I dagens samfunn en person anses fri når en har mulighet til å engasjere seg i aktiviteter ved egne ønsker og føle seg nyttig og fornøyd.  

En fri mann er fornøyd med livet sitt, har mulighet til å realisere sine talenter, å kommunisere med andre, å ikke stresse, å reise til utlandet.

Frihet handler også om å være i stand til å ta et bevisste valg. Jo flere alternativer og muligheter til å gjøre et valg, jo mer frihet en person har. Frihet er evnen til å kontrollere og å styre livet sitt.

På ulike faser av vår liv har vi forskjellige muligheter. Unge mennesker er ofte begrenset i økonomi fordi de bruker mange år av sitt liv for å utdanne seg. De planlegger vanligvis utgifter, men det kan plutselig oppstå en situasjon når en må få pengene på dagen. Få en utdanning er et bevisst valg, og det er det riktige valget fordi det har en positiv innvirkning på livet i fremtiden og skaper en base for velstand. Det er tidsrommet når et menneske er ung og har mange ønsker. De vanligste ønskene er å bo nå og å kunne nyte livet. Det er ikke bare glede av fra naturen og godt vær. Det er også ønsker på et koselig hus, gode biler, sunn mat, finklær, å reise. Alt dette bestemmer hvor fullt liv har en person og hvordan den trives i livet sitt. 

Det kommer en alder når en person har fått en utdannelse, har funnet en jobb og begynner å bygge opp forhold. Å kjøpe seg en bolig er et viktig øyeblikk for å starte en familie. Det er ikke alltid finnes en mulighet til å kjøpe en drømmebolig med en gang. Valgfrihet og muligheter er viktig i slike situasjoner. En person kan spare penger i mange år og å frata seg av gledene for å skaffe seg en bolig eller ta et lån for å ha alt med en gang fordi vi bor her og nå. I slike øyeblikk er det behov for å bestemme sine ønsker og muligheter for å ta et riktig valg.

For sånne tilfeller eksistere et sms-lån. Dette er som regel en liten sum penger som kan tas i banken for å skaffe seg noe uten en lang ventetid. Det går fort å søke dette lånet og krever ikke mange dokumenter. En fordel til de beste sms-lånene er at banken ikke kontrollerer hva personen vil bruke pengene på. En person kan velge hva han vil betale for. Det kan være et nytt kjøleskap eller en drømmetur til en tropisk øy. Det kan være det som er ønskelig eller nødvendig og viktig nå.

Frihet er også et ansvar for egne handlinger. En voksen person er i stand til å se konsekvensene av sine handlinger og vurdere nødvendighet av de.

Et sms-lån utvider muligheter og gir mer frihet, men samtidig begrenser til en viss grad fordi dette lånet er en gjeld som må betales ned. Mer om vilkårene kan du få vite i banken. Dette sms-lånet er et forbrukslån og er en vanlig praksis i bankene i dag.

Det er svært viktig å være fornuftig med forståelse om friheter og muligheter. Det er viktig å forstå hva som trengs nå eller det er kanskje bedre å vente litt med. I alle fall er det godt å kunne velge. Det gir en følelse av frihet og lykke.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.