Dette er te eksempel på en bloggpost fra en solenergi-entusiast.

—————————————

For noen få år siden så var det kun noen små hytter og kanskje noen campingvogner som benyttet seg av solcellepanel. Nå har det vært en ekstrem vekst og i følge nettsiden Solcellepaneler.com  så er det spådd at bare i Oslo kommer det til å bli montert opp over 10000 solcellepanel over de neste årene. Solcelle-teknologien er veldig spennende ettersom den faktisk baserer seg på over 100 år gammel teknologi. Flere forskere mener at dersom man ikke hadde funnet så mye olje så vil man hatt teknologi hvor man kunne utnyttet mye mer av solens energi.

Jeg interesserte meg for solcellepanel når jeg var liten og hadde en kalkulator som var drevet av lys. Jeg syntes denne kalkulatoren var så utrolig fasinerende og at lys kunne gi den energi til å knekke mine regnestykker. Det var ikke noe dyp tenking rundt dette men man lurte på hva det neste som kom skulle være. Det neste som kom var en mobillader som ladet i solen fra Grønt Norge. Det skulle vise seg å være en svindel som vi få ganger har sett i Norge. Siden var det ganske stille rundt solcellepaneler og teknologien rundt. 

Det var stille helt til det ble et ekstremt fokus fra alle hold på global oppvarming, pluteselig så dukker det opp selskaper som skal satse på solcellepanel. På verdensbasis så har man Elon Musk sitt Solar City og i Norge så har vi selskaper som Otovo som har fått enormt mye oppmerksomhet fra norsk presse. Nå skal alle ha elbil og helst solcellepanel på taket til å lade elbilen. 

I tillegg til disse så har strømselskapene kommet på banen, som f.eks Fjordkraft og Eidsiva. Begge disse tilbyr montering av solcellepaneler. I tillegg så lar de deg selge tilbake strøm når man produserer mer enn man bruker. Dette er ekstremt viktig for at regnskapet for installasjon og kjøp av solcellepanel skal være lønnsomt. 

Denne utviklingen syntes jeg er så spennende at jeg har laget en blogg om nettopp dette temaet. Det er spennende å se at store selskap som Asko velger å legge solcellepanel på sine tak. I tillegg så er det spenende at det begynner å bli veldig enkelt å solcellepanel på sitt eget hus. Det er med andre ord en veldig spennende bransje og det er utrolig gøy å blogge om dette. 

Jeg har planer om å oppdatere bloggen med bilder fra andre med solcellepanel. Detaljerte guider på hvordan du kan begynne å produsere strøm og enkel montering av solcellepanel som man har lov til å montere selv. På sikt så håper jeg å få noen annonsører som gjør at jeg kan tjene penger på bloggen og ikke minst få noen produkter jeg kan teste selv. 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.