Skal du tjene penger på bloggen din, kan det være avgjørende hvilket tema du velger for bloggen. Tema vil bestemme målgruppen din – hvem du skriver for. Hvis man skal tjene penger på blogg er det leseren som er viktig. Det hjelper ikke hvor godt man skriver om man ikke har lesere.

Populære tema

 

Selvforbedring

Det finnes utall av bøker og tilbud som hevder at de kan føre til forbedring av en selv. Markedet er stort, og konkurransen tilsvarende hard.

Helse og kosthold

Markedet flyter over av helsetilbud og kostholdsråd. Markedet synes foreløpig å være umettelig.

Reiseblogger

Dette er en helt annen kategori, men markedet er stort og økende. Erfaringer og råd om og fra reiser er sterkt etterspurt.

Moteblogger

Dette er først og fremst spørsmål om trendsetting. Konkurransen er stor, men det er også gevinstene

Trening

Råd og erfaringer med trening synes fortsatt å ha et stort publikum og varer og tjenester er mange og varierte.

Når man skal velge tema bør man tenke nøye igjennom hva man kan og hvilken målgruppe man ønsker å nå. Man kan dele tema i to hovedkategorier

På den ene siden av man nisjetema. Det vil si smale tema som når en velavgrenset gruppe, ofte med betydelig egenkunnskap. Det er flere grunner til å velge et nisjetema. Her er noen av dem:

  • Det er enklere å bli og være ekspert på et smalt tema
  • Det er lettere å bli synlig. Jo smalere nisje, jo synligere, men også jo færre potensielle interessenter
  • Ofte lettere å få god pris for annonser
  • En ulempe er at dersom man endre interesse må man opprette ny blogg

På den andre siden kan man velge brede tema. Det kan være gode grunner for det. Her er noen viktige årsaker til nettopp det:

  • Man når potensielt mange flerelesere
  • På et bredt felt er det lettere å komme opp med ideer
  • Man er mer fleksibel. Innenfor samme tema kan man ta opp mange ulike problemstillinger og undertema

En egen sjanger er blogger med tidsavgrensede tema. En blogg om julebord har trolig få følgere til påske eller i sommerferien.

Mange lykkes

Det er ikke alle som lykkes med å generere noe fra bloggen sin. Om den er mer vellykket enn noe annen er det likevel bloggeren selv som må avgjøre. Det er nemlig ingen fasit når det gjelder å lage blogg.

Men ikke alle lykkes når det gjelder å omsette store summer. Det er det hvert fall ingen tvil om. Det er ikke tvil om at politikerne er med på å lage tema, men om sakene blir debattert og noe man finner i bloggene er vanskelig å si. Men dersom studielånet økes fordi vi trenger flere studenter som får barn, så kan det likevel hende.

At vi har en president som er helt besatt på å sette opp en mur er en annen ting. Vi ser at miljø er noe som flere og flere bryr seg om, samtidig som jente-temaene kropp, skjønnhet, mote og kosmetikk helt garantert vil fortsette å være vinnere på prisutdelingene.

Ser man på topplistene på de store samlesidene for blogger i Norge er det noen tema som skiller seg ut:

  • Strikking
  • Økonomi
  • Mat og vin
  • Familie og fritid

Skal du slå deg på strikkebølgen, eller du mer en spinner? Vel, du har å følge med i 2019 også!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.