Det finnes mange statistikker på hvem som blogger. Men når alt kommer til alt så er de unge voksne som blogger mest, og kanskje de unge jentene. Eller skal vi si det slik, det er ofte disse unge jentene som får flest følgere og blir mest kjent i media. Generelt sett er det omtrent like mange menn som kvinner som blogger.

Det handler mer om hva man blogger om. Hva er det som trender og hva gjør det ikke? Og det er noen sjangere som ofte peker seg ut. Skal man blogge om fisk, vil man kanskje tiltrekke seg en liten gruppe, mens handler bloggen om Gaming, er mulighetene enorme for å bli lagt merke til. Det handler ofte om skjønnhet, trening og reiser.

Skjønnhet

Når det er snakk om skjønnhet finnes det utallige utgreninger. Vi kan nevne klær, mote, sminke, kosmetikk og kropp som noen av de viktigste fanene. Vi ser at mange av de bloggerne som blir mest populære, er de som får tusenvis av fans med seg på kort tid. Og disse er spesielt gode på en viktig ting. De treffer målgruppen sin. Det er gjerne damer eller unge jenter som holder disse bloggene. Vi kan nevne Sophie Elise og Camilla Pihl.

Trening

Men et tema som opptar både kvinner og menn er trening. Og under trening finnes det mange undergrupperinger. Det kan handle om en type idrett, et lag, slanking, fritid en type trening, styrketrening, cross-fit osv., eller det kan handle om teknikk og utstyr. Sistnevnte er svært populært blant menn og det er også mange menn som blogger om utstyr.

Reise

Men også reise er svært populært, og et tema som alltid trender, nesten uansett når på året man befinner seg. Det er ingen spesiell gruppe som blogger om reise og ferie, men vi kan ofte se unge par som blogger sammen. Her er bilder svært viktig for å få frem et budskap. Det er flere og flere som kan leve av å blogge og reise. Reise handler også litt om livsstil, og dermed kommer også ting som mat, hotell, interiør og kunst inn under denne gruppen.

Så hvem blogger?

Generelt er det nok ikke feil å si at flere unge blogger enn eldre. Segmentet ligger nok vanligvis fra 18-40 år, med en liten overrepresentasjon av kvinner. Ser man på de ti som tjente mest på sine blogger i Norge siste år, var det bare en mann blant de ti damene. De fleste bloggene handlet om skjønnhet og velvære og omhandlet en rekke produkter.

Det er ikke nødvendigvis sånn at man skal tjene penger på en blogg, men det er en flott måte å tjene noen ekstra kroner på allikevel. Da er det smart å finne et tema som du har peiling på og som du vil dele med verden. Det er fordel om det er noe du liker å blogge om da, en hobby eller fritidsinteresse.

Vi kan si at det er de som har interesse og kunnskap rundt markedsføring på nett som utgjør de fleste bloggerne. De har ofte en av overnevnte tema som sine favoritter, og de ønsker å tjene penger på livsstilen sin.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.