Det har blitt svært populært å si opp jobben å leve livets glade dager. Og ville det ikke vært en drøm å kunne gjøre det samme. Bare pakke sakene sine å dra. Ut i verden. Inn i storbyen. Ut på landet, i skogen, på fjellet, på motorveien, ut på havet. Mulighetene er mange og de fleste ønsker å oppleve mer av slike ting enn å sitte bak en skjerm på ett eller annet kontor år etter år.

Men for å kunne pakke sakene og gjøre akkurat det man helst vil, så må man på etter eller annet tidspunkt ha penger. Gjerne allerede etter en måned begynner kreditorer og ikke minst magen å lure på hvor det blir av påfyllet.

Her skal vi se på mulighetene for å leve av blogging og hva man kan tjene av bloggingen.

De mest kjente bloggerne

I Norge har vi en rekke bloggere som gjør det veldig bra rent økonomisk. Men det er ikke fordi de innhenter penger selv, men heller fordi de får hjelp av store selskaper. Og det er en situasjon begge parter tjener på. På den ene siden er det bloggeren som reklamerer for enkelte produkter som leserne ser og deretter vil de ha akkurat det samme som bloggeren. Bloggeren legger ut en lenke som tar leseren til forhandlerens nettbutikk eller hjemmeside.

Samtidig kan bloggere som blir svært populære bli sponset med varer og tjenester, og i tillegg få betalt for å gå med merkeklær og bruke en viss type kosmetikk. Sponsing er nok for de mest kjente og aktive bloggerne som trekker til seg tusenvis av lesere hver eneste dag. Hvor mange treff har du på bloggen din hver dag?

Går vi gjennom inntektene til de som tjente mest, ser vi en månedsinntekt rundt 200.000 kroner. Det de tjener på er første og fremst produktanmeldelser. De kan bloggerne tjene mellom 10-50.000 kroner for.

Det er her man må forstå forskjellen mellom om å være en anerkjent blogger og en helt ny blogger. Du må nemlig bli ”oppdaget” før du får disse tilbudene. Og det er kanskje ikke så rart, for selskapet som selger varene ser at en person med 50-100.000 følgene hver dag vil kunne bety enorme inntekter.

Utenlandske blogger

Til sammenligning med utenlandske bloggere, ser vi at disse kan tjene enormt mye mer. En kjent personlighet som Perez Hilton tjente i 2017 ca. 575.000 i måneden! 575.000 dollar i måneden!! Mens en relativt ukjent blogger som kaller seg CopyBlogger tjente hele 1 millioner dollar hver måned. Huffington Post står øverst på listen med 14 millioner dollar i inntekt hver måned, selv om ikke dette er en personlig blogg!

Mange bloggere elsker mote og skjønnhet, og i den bransjen er det enormt mange muligheter. Mange lar seg inspirere mens andre vil gå egne veier med sitt personlige preg.

Bloggere som Rumi Neely og Natascha Elisa er to bloggere som legger ut bilder av seg selv, sine klesvalg og sine modelloppdrag. Alle disse bloggerne begynte i de små, og har deretter bygget seg en karriere med sin egen vei til suksess.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.