Det er ganske mange som ikke forstår hvor vanskelig det kan være å komme i gang med bloggen. Noen vil kun anse det som en hobby, uten å forstå hvor mye business perspektivet har å si.

Blogging er ikke en oppskrift på å bli rik

Det er alltid morsomt å lese suksesshistorier om bloggere som tjener titusenvis og hundretusenvis av kroner på å blogge og alt som følger med bloggingen. Men det som folk flest ikke forstår er at det kreves enormt mye arbeid og tålmodighet før man får nok lesere til at de store selskapene begynner å oppdage deg. Det er ikke alle forunt å være en gryende stjerne som har verden for sine føtter. Det er først når du blir oppdaget av disse at annonseinntekter og de store summene kan begynne å flomme inn.

Mange av de mest populære bloggene i dag brukte måneder og år for å komme dit de er i dag. Dessuten er det tusenvis for hver eneste suksessfulle blogger som aldri gjør suksess og blir rik.

Blogging er ikke et barneskirenn!

Det er en grunnleggende tanke at man kan drive en blogg ved siden av arbeid eller bare begynne en blogg når man ikke har noe bedre å ta seg til. Mange tror til og med at det er enkelt å bare ”naile” hele opplegget med en gang. Det er ikke helt hundre prosent riktig. Det krever mye av deg å hele tiden komme opp med nytt og interessant innhold til bloggen som engasjerer leserne. Dessuten må du ta deg av andre administrative ting og svare på kommentarer og spørsmål. Tar man heller ikke leserne alvorlig vil man kunne se lenge etter den forventede suksessen.

En blogger er ikke bare en blogger

En blogger må helst også være fotograf, webdesigner, markedsfører og daglig leder for å få det hele til å henge sammen. Man kan jo bare prøve å se hvor lett det er å finne riktig layout til bloggen.

Dessuten må en blogger være aktiv på sosiale medier. Helst bør bloggen linkes til via flere ulike, slik som Facebook, Twitter og Instagram. Men dette er bare et lite fåtall. Har du tenkt på at du også kan promotere deg videre på Tumblr, Pinterest, Youtube, Snapchat, Skype, SMS, Flickr også videre. Du vil kanskje nå lengte tilbake til 8-16 jobben din, fordi blogging vil kreve mye mer ut av deg enn som så.

Det er business som driver deg fram

Mange tenker at det finansielle kommer av seg selv når de skal blogge. Kanskje antar man at penger skal flomme inn hurtig, og blir overrasket når sponsorene uteblir.

Andre kan tro at sponsorpengene kommer direkte inn på konto, men noen avtaler strekker seg ut på tid. Andre avtaler krever at du stiller opp på upassende tider. Men det er først når du har fått en sponsoravtale. De fleste kommer ikke så langt, og må kanskje starte helt på nytt med blanke ark.

Business er viktig slik som i alle sammenhenger, og uten et godt fundament går det nesten ikke an å starte en blogg som skal tjene penger umiddelbart.

Men vi skal ikke være dømmende på dine vegne. Kanskje får du det til med en gang. Da tipper vi du har feiende flott innhold, stilrent layout og enkel måte å navigere siden på, metode å få betalt på dersom du selger ting, eller i det hele tatt gjort bloggen din klar for å bli lest av titusenvis hver dag. Kanskje bør du sette deg ned å skrive innhold nå med en gang.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.