Ofte vil man bare starte en blogg. Kanskje får man noen som leser det du skriver om, dessuten har du hørt at det går an å tjene penger på å blogge. Men det er svært viktig å ha et tema, eller forskjellige tema som kan knyttes sammen. Når du begynner å blogge om krigsskip på babybloggen, da har du mistet tråden.

Det er derfor lurt å begynne prosessen med å skape deg en ide om hva du vil skrive om. Det er dumt å skrive om skiutstyr om det er antikviteter du har som interesse. Men det kan hende du kan linke inn andre tema med en smart måte å skrive på.

Det viser seg ofte at man kan få inntekt ved å flette inn andre tema i teksten, men det kan være lurt å ikke nevne dem med ord. Dette er vanskelig, fordi saken har to sider. På en måte ønsker man å få mange lesere, på en annen side vil man få dem til å handle dine produkter eller det du reklamerer for.

Det betyr ikke at man må skrive om det samme fra dag til dag, men at det har nogenlunne samme hovedtema. Har du lyst å skrive om sminke og hudpleie, bør du garantert ikke skrive om fotball eller fornybar energi dagen etter. Eksemplene her er satt på spissen, men mange går nettopp i den fella at man ikke har tenkt gjennom disse sakene på forhånd.

Hvordan skape den røde tråden

For mange er det lett å sette seg ned å skrive titalls kanskje enda flere poster og innlegg på noen få dager. Men dersom man skal begynne å blogge bør man kanskje ta dette rådet. Om man har mye på hjertet, få det ned på arket. Ved å samle opp mange artikler og blogger før lansering, kan man dessuten kjøpe seg tid som kan brukes til andre ting. Perfeksjonere designet, ta flotte bilder til innleggene, utvikle nettverket og kontaktlisten, knytte inn de sosiale mediene og gjøre dyptgående Research. Dessuten kan du fylle på med enda flere innlegg mens du legger ut nye på bloggen. Kanskje skriver du fortere og kan samle opp til ny lansering.

Det viktige er å legge ut nye poster jevnlig. Det kan bety at du må tenke over når på døgnet du vil legge dem ut. Er det lurt å komme med nye innlegg når folk stresser på vei til jobb, eller skal du vente til etter middagstid? Prøv å legge ut et innlegg hver dag, i stedet for å legge ut en bunke på en gang. Det kan også gjøre at leserne mister den røde tråden.

En fortelling i fortellingen

Den røde tråden kan ha start og slutt, for eksempel et prosjekt du har gående. Kanskje trener du til Oslo Maraton, og i bloggen forteller du om framgang og motgang. Men etter løpet, vil du kanskje sette deg andre mål. Har plutselig treningsbloggen blitt en husmorsblogg, må du også tenke på det.

 

Men klarer du derimot å vinkle det dit hen at trening også er en del av livet, akkurat som husmorsrollen eller husfarsrollen for den saks skyld, så er du inne på en fortelling i fortellingen.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.