Noen bare hater bloggere. De kommer med stygge kommentarer og sjikanerende utsagn, uten å tenke over hva de egentlig sier. Slike nett-troll har blitt et eget tema for politikere og samfunnsdebattanter de siste årene. For nettroll skader ikke bare bloggere, men også andre som er aktive på sosiale medier.

Så finnes det noen fordeler med å blogge, og hvorfor skal man utsette seg for slik harselas om man kan unngå det? Her skal vi se på 10 fordeler med å blogge.

1.      Å skrive ned sine tanker

Ofte kan en blogg være med på å starte noen prosesser i hjernen. Man blir mer kreativ og kan skrive om det man liker å holde på med. Det som er fint, er at innholdet ikke trenger å være skrevet av profesjonelle, da det er like viktig å få frem budskapet. Man kan få ut sine tanker og ideer og kanskje komme på nye tips og triks.

2.      Finne en hobby

Det er ikke sikkert man har en hobby ennå, og derfor kan det å blogge være en fin måte å komme seg videre på. Kanskje kan IT bli hobbyen, eller kanskje du finner ut at du har talent for fotografering.

3.      Få nye venner

Det er klart at det å blogge er en ensom beskjeftigelse. Man må hele tiden sørge for å levere nye innlegg og det krever mye tid. Men man kan også få masse nye bekjentskap og venner. Det kan hende du elsker et internasjonalt band, eller følger med på en spesiell idrettsutøver, og skriver alt du kan om det. Plutselig viser det seg at det finnes mange som deg.

4.      Fin hobby

Det å skrive en blogg kan i seg selv være en fin hobby. Som regel har man tilgang til en datamaskin eller bærbar Laptop, og da er det bare å sette i gang. Bloggen kan bli en hobby, eller man kan blogge om hobbyen sin. Det å kombinere de to er helt magisk. En hobby fyller dagene med innhold, akkurat som du fyller bloggen med innlegg.

5.      Øke kunnskapen

Det er ikke bare kunnskap om en spesiell ting som er bra når man blogger. Men man lærer mye nytt i prosessen med å blogge. Man lærer seg teknikker for å publisere innholdet sitt og hvordan man kan knytte sosiale medier til bloggen slik at man kan generere inntjening.

6.      Bli en man kan spørre om hjelp

Viser det seg at du har en helt unik ferdighet eller kunnskap, kan det hende at andre vil få stor interesse for deg og det du blogger om. Kanskje vil de til og med betale deg for at du viser dem dine ferdigheter slik at også de kan utvikle sine ideer. Kanskje er du flink til å strikke og har utviklet dine helt egne mønster? Eller kanskje du er ekspert i World of Warcraft og vet akkurat når du skal fyre av missilet?

7.      Tjene penger på bloggen

Det er ikke bare å registrere en konto på et nettsted for blogging som skal til. Å skrive blogg for å tjene penger krever vanligvis flere ting. Utrolig formidlingsevne, spesialkunnskap innenfor et felt, kunne ta flotte bilder og dessuten skrive på bloggen jevnlig er metoder for å få flest mulig følgere. Dette er bare noen av de tingene som skal til for å kunne tjene penger på bloggen.

8.      Leve av bloggen

Men mestrer du alle disse tingene og mer til, kan det faktisk hende at du kan leve av den. Og det viser seg at innholdet ikke trenger å være så unikt. Det er også viktig å finne ting som er populære blant lesere. Derfor må du kunne identifisere en målgruppe og styre innleggene mot dem. Ønsker du derfor å skrive om norsk folkemusikk, er det kanskje dumt om du velger en målgruppe som kun liker tysk elektronika.

9.      Sparke sjefen

Dette er et svært populært uttrykk og noe alle av og til ønsker de kunne gjøre. Men har du først lært deg å leve av bloggen din, kan du faktisk ringe sjefen din en dag og fortelle han at du seiler din egen sjø.

10. Bli styrtrik

Men om du har et innhold som får mange nok følgere til at de store selskapene begynner å legge merke til deg, kan du kanskje leve av bloggen. Og da gjelder det å ta telefonen når sponsorene begynner å ringe. Da kan du nemlig bli styrtrik, slik som Sophie Elise. Hun har skaffet seg en formue på over 7 millioner kroner bare ved å blogge.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.