Ønsker du eget domene på bloggen din? Vi har aktivert muligheten for dette og det koster ingenting å rette ditt domene til Bloggnorge-bloggen din. Du kan legge til ditt domene via administratorpanelet til din blogg og klikke på «Verktøy» i menyen til venstre for å utvide menyen. Under verktøymenyen må du klikke på «Domeneoppsett» (Se bilde til høyre) som fører deg videre til siden for oppsett av ditt eget domene.

Under domeneoppsett finnes det kun 1 felt man kan redigere samt informasjon du trenger for å fullføre DNS-oppsettet med din domeneleverandør. Tast inn domenenavnet ditt (f.eks. minhjemmeside.no) i feltet for «Ditt eget domenenavn» og klikk «Legg til» for å aktivere domenenavnet. I beskrivelsen ser du også et IP-adresse (XX.XX.XX.XX) du må legge til i DNS-oppsettet hos leverandøren for domenet for at domenet skal bli knyttet til riktig server. DNS-typen skal være «A».

Om du er litt usikker på hvordan du gjør dette anbefaler vi at du kontakter leverandør av domenet og spør om hjelp. De fleste leverandører har god support og hjelper deg med å endre DNS-oppsettet for ditt domene. Vi anbefaler Proisp.no som leverandør av domenenavn. Vi opplever god og rask support via e-post samt hurtig og høy kompetanse på deres support og her kan du i tillegg gjøre dette via PRO ISP sitt eget kontrollpanel.

Her er en liten guide:

  1. Logg deg inn på kontrollpanelet til PRO ISP.
  2. Klikk deg inn på «Pakker» og finn deg gjeldende domenet.
  3. Velg så DNS-kontroll inedtreksmenyen til høyre, på det domenet du ønsker å koble opp mot bloggen din
  4. Finn linjen som har domenenavnet ditt i rekken «Host» og som har type «A».
  5. Tast inn Bloggnorge.com sin IP adresse i feltet som heter «Data» og klikk lagre.
  6. Logg deg så inn i bloggen din på bloggnorge.com
  7. Via kontrollpanelet, under «Verktøy», finner du «Domain Mapping». Klikk deg inn her og legg til ditt domene som Primary domain.
  8. Vent så en time eller 2 før ting begynner å fungere

Er dette litt komplisert? Kontakt oss via support-siden i kontrollpanelet og send oss din henvendelse. Vi har gjort dette mange ganger før og hjelper også gjerne deg 😉

Når oppsettet er riktig vil du kunne taste inn ditt eget domenenavn i nettleseren din og komme direkte til Bloggnorge-bloggen din. Domenenavnet ditt vil være synlig hele tiden uten spor av Bloggnorge.com sin sub-adresse. Med andre ord vil dine lesere kun se ditt domenenavn og ikke adressen du har fått fra Bloggnorge.com

Om du fortsatt ser sub-adressen fra Bloggnorge.com når du går inn på bloggen din må du sjekke om DNS-oppsettet er satt opp riktig hos din leverandør.

Er du litt usikker på hva domenenavn er eller hvordan du kjøper ett? Nedenfor har vi lagt til litt ekstra tekst som forklarer litt mer om hva dette er og hvilke muligheter du har når det kommer til domenenavn.

Hvordan kan jeg sjekke om et domenenavn er ledig?

Vi har laget en side som lar deg se etter ledige domenenavn. For å se om domenenavnet du ønsker er ledig må du taste inn navnet i feltet inne på siden og velge etternavn (.com, .net, .no, .info, .biz osv..) og klikke på «sjekk». Du vil da få øyeblikkelig få oppgitt om domenet du ønsker er ledig eller ikke. Klikk her for å se etter domenenavn (Ekstern link til Proisp.no sin domene-sjekker)

Hva er et domenenavn?

Et domenenavn er en unik, hierarkisk oppbygget navnestreng som benyttes til adressering på Internett. Eksempler på domenenavn som brukes i dag er Bloggnorge.com, VG.no, Dabladet.no, NRK.no, Facebook.com og Hotmail.com.

Domenenavnet er adressen til hjemmesiden det er rette til. Man kan sammenligne et domenenavn med et telefonnummer. Når du taster inn www.bloggnorge.com i din nettleser laster nettleseren din ned og viser hjemmesiden som hører til adressen.

Hvordan kan jeg få eget domenenavn?

Jo, det er meget enkelt og billig å kjøpe et domenenavn i Norge, men for å få et Norsk domenenavn (domene.no) er det krav til at du har eget organisasjonsnummer. Har du ikke organisasjonsnummer finnes det likevell alternativer som .com, .org, .net, .nu eller andre etternavn, men det vanligste av disse er .com. Domenenavn som ender på .com regnes ofte som internasjonale og er de mest brukte på internett.

Hvor kan jeg kjøpe domenenavn og hvor mye koster det?

Det finnes flere gode leverandører på dette i Norge og prisene er stort sett de samme. Prisen for å registrere et domenenavn som ender på .no eller .com skal ligge på rundt 100-lappen. Vår anbefaling faller på Proisp.no som er vår faste leverandør av tjenester innen web-hotell og domenenavn. Proisp.no har det du trenger for å rette ditt domenenavn til din blogg hos Bloggnorge. Du får et eget brukerpanel som lar deg legge til IP-nummer i DNS enkelt. De tilbyr også rask og kompetansefull support via e-post support@proisp.no, nos som styrker deres tjeneste sterkt i forhold til mange andre. For å kjøpe ditt domene hos Proisp.no klikk her. (109,-)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.