Her følger et blogginnlegg som viser hvordan en blogger kan gi gode råd om å spare penger. Legg spesielt merke til at det er en punktliste, punktlister er lettleste og skaffer mange klikk.

————————————————-

Her er en ekte vinn-vinn-vinn-vinn situasjon. Drømmer du om å spare penger? Og om å være bedre mot miljøet? Vel, den gode nyheten er at de to tingene går veldig bra sammen: jo mindre du forbruker, jo mer miljøvennlig er du. Og forbruk henger ofte sammen med pengebruk. Så ja, hvis du bruker mindre, sparer du også penger.

Og faktisk er det ikke så vanskelig å spare penger samtidig som man er snill mot miljøet. Det krever bare noen små justeringer av vanene dine. Her får du derfor tre miljøvennlige sparetips. Det er flott å være miljøvennlig!

1: Ikke gå amok på nettet

Selv om det kan være fristende å kjøpe ting på nettet bør man tenke seg om. enten det gjelder gode tilbud på klær, fete opplevelser, eller til og med nettspill hvor du får Innskuddsbonus med gratisspinn skal du tenke deg godt om før du hopper på. Noen ganger skal man selvsagt unne seg slikt, men i det store og hele så kommer man bedre ut av det ved å holde tilbake.

Husk at de fleste reklamer på nettet er skreddersydd til nettopp deg, og skal friste deg til å kjøpe noe du har lyst på akkurat der og da. Da kan det være lurt å ha litt is i magen og tenke på om dette virkelig er noe du trenger.

2: Invester i en kul termoskopp til kaffen

Selv om kantinekaffen på skolen din sannsynligvis er billig hvis du sammenligner den med en kopp vakker melkeskumkunst fra hipster-kaffebaren så renner pengene ut allikevel. Kantinekaffe koster rundt 15 kroner, og kjøper du en kopp fire ganger i uken, bruker du 240 kroner pr måned, bare på kaffe. Om ikke mer.

Kaffen fra kantinen kommer i en kopp med plastlokk, som du kaster med en gang du har drukket kaffen. Så her har vi miljøsynderen. Hvis du investerer i en kul termoskopp, kan du lage kaffe til deg selv hver morgen, som du kan ta med på skolen eller jobben. På denne måten slipper du å dra kortet ditt, og miljøet for plast. Hva er det å ikke like med det?

For mange er en god kopp kaffe virkelig en luksus, så vær snill mot deg selv når du trenger det og kjøp en «luksuskopp» på en cafe.

3: Kjøp klærne dine brukt

Apropos luksus. Hvem elsker vel ikke å unne seg et par nye sko som har stått på ønskelisten lenge, eller å ta med seg et par designerbukser hjem i handleposen? Klær er dyre. Men hvis du tenker over det så vet du at det aldri har vært enklere enn det er i dag å kjøpe gode brukte ting.

Det finnes utallige apper, loppemarkeder og bruktbutikker som bare venter på at du skal se gjennom de gode tingene. Her kan du finne trendy klær og sko, noen ganger helt ubrukte og til en brøkdel av nyprisen. Det samme gjelder møbler og elektronikk.

I tillegg til å spare mye penger ved å kjøpe gjenvinning, sparer du også miljøet for unødvendig nyproduksjon. Og kanskje du til og med kan bli inspirert til å selge dine brukte kofferter og tjene en ekstra krone?

4: Unngå matsvinn

Kronene renner fort ut hvis du kaster mat…

Hvert år kaster en gjennomsnittlig norsk familie mat for et femsifret beløp. Det er unødvendig og uheldig. Det er flere måter du kan unngå matsvinn på og samtidig spare penger på måltidene dine.

Et alternativ er å starte med den berømte måltidsplanen. Du kan også rydde opp i kjøkkenskap og kjøleskap slik at du vet hvilken mat du har som nærmer seg utløpsdatoen.

Av andre tiltak som kan hjelpe deg i kampen mot matsvinn, kan vi nevne butikker som selger mat nært utløpsdato, til en mye lavere pris enn andre butikker. Mange tradisjonelle butikker har også begynt å følge etter, så sjekk nærbutikken din for rabatterte varer som nærmer seg utløpsdatoen. Da sparer du miljøet for en ekstra belastning og avverger en krise i lommeboken.

I tillegg kan du laste ned appen ‘Too Good To Go‘. Her får du oversikt over bakerier, supermarkeder og restauranter i ditt nærområde, hvor du kan hente en ultrabillig pose eller boks med mat som restauranten har til overs ved stengetid. Du kan for eksempel fylle en hel pose med deilig bakevarer for 35 kr. Det høres nesten for godt ut til å være sant – ikke sant?

Med disse fire tipsene kan du raskt spare mye penger og samtidig være miljøvennlig. En sann vinn-vinn-situasjon.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.