Dette er et godt eksempel på en bloggpost hvor bloggeren analyserer norges fotballag i en turnering.

——————————————-

Den tredje utgaven av UEFA Nasjonsliga startet i juni 2022, med en planlagt finale om et år. Nasjonsligaens tredje utgave av konkurransen består av tre ligaer med 16 lag hver, med en fjerde av syv. Denne sammensetningen blir avgjort av opprykk og nedrykk fra den andre serien. Gruppene ble satt den 16. desember i Nyon.

Det byr alltids på spenning å se kamper som kan føre til nedrykk eller opprykk i Nasjonsligaen. Dette kan gi så mange utfall som du kan gjette deg frem på LeoVegas live oddssom et eksempel. Norge spiller i divisjon B i gruppen med Slovenia, Serbia og Sverige. Heldigvis er Norge rangert som nest beste nasjon etter Sverige i denne gruppen. Nasjonsligaen skiller mellom fire ulike nivåer hvor divisjon A er høyest rangert, mens divisjon D er lavest rangert. Det er kun liga A til C som kan rykke opp eller ned. Liga D kan kun spille om opprykk da den regnes som det laveste nivået av ligaene. De fire vinnende gruppene i liga A kan spille semifinale og finale.

Historikken i Norges herrelandslag

I Nasjonsligaens første år ble Norge plassert på nivå C. Herrelandslaget var i gruppe med Slovenia, Kypros og Bulgaria. Norge sikret seg 13 poeng med fire seire, ett tap og ett uavgjort. Landslaget ble dermed gruppevinner og fikk opprykk til Liga B. Det åpnet derfor en mulighet til å kvalifisere seg til EM i 2020 med en playoff-kamp mot selveste Serbia. Videre havnet herrelandslaget fra Norge i gruppe B1 med Østerrike, Nord-Irland og Romania i 2020-2021. Den aller første kampen mot Østerrike som resulterte i et tap på 1-2. Deretter vant Norge mot både Nord-Irland og Romania. Landslaget ble dermed kvalifisert for å spille i nivå B i 2022-2023.

Videre kvalifikasjoner

Erling Braut Haaland scoret vinnermålet til Norge mot Serbia i åpningskampen. Norge spiller mot Slovenia i september, og kan sikre seg gruppeseieren. For å vinne gruppen, må Serbia tape mot Sverige i neste kamp. Dette vil da føre til at Norge får 13 eller 11 poeng mot Serbias syv poeng når det er én gjenstående kamp. Spiller Serbia uavgjort not Sverige, kan Norge bli gruppevinneren med en seier mot Slovenia. Her vil Norge sitte igjen med 13 poeng mot Serbias åtte poeng om én kamp gjenstår.

Dersom serberne vinner mot Sverge og Norge får uavgjort mot Slovenia leder Norge med ett poeng. Det kan gjøre at Norge vinner gruppen med poeng mot Serbia i den siste kampen på Ullevaal. Det norske poenget mot Serbia på Ullevaals siste kamp holder, dersom Serbia vinner mot Sverige. Dette skjer uansett hvordan kampen mellom Norge og Slovenia ender. Taper Norge, mens Serbia vinner vil begge lag stå med ti poeng før gruppefinalen. Norge blir gruppevinner med poeng mot Serbia på Ullevaal, etter å ha vunnet i juni mot Serbia.

Dersom Norge vinner gruppen, sikres det en sjanse for playoff, om EM-kvalifiseringen mislykkes i 2023. Da kan Norge møte en annen gruppevinner fra divisjon B i Nasjonsligaens playoff for EM til våren 2024. Saken er annen dersom alle gruppevinnere på divisjon B kvalifiseres for EM. Norge vil dermed møte det laget med flest poeng i Nasjonsligaen på nivå B som ikke står klare for en EM-kvalifikasjon.

Norges sjanser

En gruppeseier kan få Norge videre til VM i 2026. Den neste utgaven av Nasjonsligaen kan bli en del av europeisk VM-kvalifikasjon som forrige gang. I september skal Norge spille kamper i Nasjonsligaen mot sterke nasjoner i den neste turneringen. Det er snakk om nasjoner som skal kunne kvalifiseres til VM, uten benyttelse av ekstrasjansen ligaen gir. Spiller Norge i liga A, økes sjansene for playoff-plass i Nasjonsligaen dersom den ordinære kvalifiseringen for VM mislykkes.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.