Vi lever i en tid der det meste skjer på internett, også annonsering og reklame. Derfor er det viktig for merkevarer som vil vise seg frem har en ordentlig markedsføringsstrategi og sørger for å benytte seg av de riktige kanalene. I dag er det få ting som selger mer enn annonser gjennom bloggere og såkalte influensere. Grunnene er flere, og nedenfor går vi gjennom dem. 

Alle disse bruker bloggere til å fremme produktene sine

Alle disse bruker bloggere til å fremme produktene sine

Bloggere er fremtidens markedsføringskanal

Det var på tidlig 2000-tall de første bloggerne dukket opp her til lands. Noen kom og forsvant innen kort tid, mens andre forble internettfenomener og gradvis bygget opp en stor tilhengerskare. Den kanskje mest kjente bloggeren her til lands er Sophie Elise. I dag er hun ikke lenger blogger, men hun er større enn noen gang før, og har inngått samarbeid med en rekke selskaper som ønsker å fremme merkevaren sin. Så hvorfor velger de Elise?

Bloggere når ut til et enormt publikum

Som blogger er jobben din å poste innlegg på internett eller i sosiale medier. Innleggene du poster er tilgjengelig for hvem som helst, og jo større tilhengerskaren din blir, desto flere mennesker vil lese innleggene dine. Innleggene kan omhandle det meste. Noen bloggere spesialiserer seg på visse felt, slik som matlaging, helse eller mote. Andre forteller utelukkende om hverdagen sin. 

Dette gir publikum muligheten til å relatere seg med bloggere og innlegg som passer dem og deres livsstil. Er du treningsglad, vil blogger om trening relatere til deg. Er du derimot på utkikk etter gode oppskrifter, vil matblogger passe bedre. Etter hvert som publikum vokser, vil det også bli enklere å kartlegge hvilke typer mennesker de er. Og dette har merkevarene dratt nytte av. 

Alle benytter seg av bloggere og ambassadører

I dag er det så å si obligatorisk for selskap å inngå samarbeidsavtaler med influensere. Det er slik de selger varene og tjenestene sine. 

Nettcasino som Guts inngår samarbeidsavtaler med aktører innenfor sport og spill. På den måten får de oppmerksomheten til de som interesserer seg for dette. Sophie Elise derimot har inngått samarbeidsavtaler med en rekke kleskjeder. Treningsselskaper sikter seg inn på treningsbloggere, og matbutikker kontakter bloggerne med interesse for mat. 

Hvordan foregår samarbeidet i praksis?

Når en samarbeidsavtale inngås mellom en blogger og en merkevare, skal begge partene komme ut av avtalen med fordeler. Merkevaren på sin side opplever økt oppmerksomhet for produktene og tjenestene de selger. Ambassadøren eller bloggeren det inngås samarbeid med, får fordeler fra merkevaren. Dette kan være alt fra penger til gratis vareprøver eller deltakelse i arrangementer. Spennet er stort, og mulighetene mange. 

Hvorfor fungerer markedsføringen gjennom bloggere?

At det er lurt å benytte seg av bloggere for å markedsføre produkter er det ingen tvil om. Allerede er dette den foretrukne markedsføringsstrategien for nesten alle nye selskap. Men hvorfor fungerer det? 

Det viktigste ordet her er «tillit». Bloggerne har gjennom en årrekke opparbeidet seg tillit blant leserne sine, og de er vant til at leserne lytter til dem, får inspirasjon fra dem og på sett og vis ser på dem som fordeler. Derfor vil ethvert tips eller råd en blogger kommer med vekke oppmerksomhet og nysgjerrighet hos leserne, og sannsynligheten er stor for at de besøker nettstedet eller oppsøker tjenestene bloggerne reklamerer for og legger igjen penger hos den aktuelle aktøren. 

Bloggerne har et stort ansvar

I dag er diskusjonen rundt denne typen markedsføring betent. Noen mener på sin side at bloggerne utnytter lesernes tillit for å selv tjene raske penger, mens mange mener bloggerne stort sett er redelige og vil lesernes beste. At markedsføring gjennom ambassadører og bloggere vil fortsette er helt sikkert, og derfor er det desto viktigere for fremtiden at det kommer klare lovverk knyttet til denne typen annonsering.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.