Denne bloggposten er et eksempel på hvordan man kan skrive hvis man er en gamer, den er godt skrevet og de fleste gamere vil finne den interessant. De alle fleste unge gutter og mange jenter er gamere så den har et potensielt stort publikum.


På samme måte som ergonomisk utstyr har fått mye oppmerksomhet for de med kontorjobber de seneste årene, har det blitt like viktig for de som driver med gaming, altså aktivt med dataspill, enten det er på profesjonell basis, semi-proff basis, eller bare som hobby.

Det er ingen hemmelighet at man kan pådra seg belastningsskader mens man sitter foran PC-en. Alle som har opplevd musearm vet hvor ubehagelig det er, og det er noe enhver gamer må gjøre sitt ytterste for å unngå.

Foto: Samule Sun

Det starter med stolen du sitter og gamer i

Gamingstolen er et sted der man tilbringer mange timer sittende i samme posisjon, og da er det naturlig nok viktig at stolen sørger for mest mulig komfort. Det finnes mange ulike variasjoner, men de fleste gamingstoler i dag har både nakkestøtte og støtte for korsryggen. Armlene må selvsagt kunne justeres, samt egne justeringsfunksjoner for hvor tilbakelent eller rett i ryggen man ønsker å sitte.

Ergonomisk mus og tastatur er en nødvendighet

Musen og tastaturet er selve arbeidsverktøyet til en gamer, på samme måte som en snekker har hammer og skrujern. Noen ganger kan man ikke bli bedre enn utstyret man bruker, og ved å investere i topp moderne mus og tastatur kan du ta spillingen din til et helt nytt nivå.

I dag finnes det mus som er ergonomisk tilpasset hånden din, men flere nyanser avhengig av hvor stor hånd du har og hvordan du liker at grepet om musen skal være.

Moderne ergonomiske tastaturer har håndleddsstøtte som sørger for å redusere aktiviteten i øvre trapesmuskel. Denne muskelen har en viktig jobb når det gjelder å stabilisere og styrke bevegelsene dine i skulder og nakke. Det finnes også mange ulike knappetyper på tastaturene, avhengig av hvor mye motstand du liker å ha i dem. Noen liker svært mye taster, mens andre ønsker at de skal gi litt mer motstand. Det kan også være ulike preferanser avhengig av hvilke spill man liker å spille. De som spiller førstepersons skytespill eller blackjack på et Live Casino på nett, liker gjerne de mest kompakte tastaturene, da de bruker relativt få taster.

En ergonomisk skjerm er heller ikke å forakte

For gamere er det viktig at bildet på skjermen oppdateres så kjapt og nøyaktig som mulig, noe som krever at skjermen har en høy nok oppdateringsfrekvens (Hz) og en lav responstid (ms). Samtidig kan man også tenke på at skjermen skal være ergonomisk utformet. Det at skjermen er riktig plassert med tanke på avstand fra personen og høyden er svært viktig, og feil stilling foran skjermen kan føre til plager i nakke og rygg.

Mange har PC-skjermen for lavt, noe som gjør at de sitter med bøyd nakke i for lange perioder, noe som fører til strekk i nakkemusklene. De fleste anbefalinger går på at midten av bilde på skjermen er rundt 15 til 30 grader under øyets horisontallinje, eller at øvre skjermhøyde bør være i linje med pannehøyden din.

En investering i godt utstyr er en investering i bedre helse og høyere kvalitet på gamingen din

Enten man har gaming som yrke eller jobb, er det verdt å investere i gode arbeidsverktøy. Det kommer til å koste litt, men samtidig er det en investering som både kan gi deg bedre helse i det lange løp, noe som bør være svært viktig, samtidig som godt ergonomisk utstyr kan gjøre spillnivået ditt enda bedre.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.