Å starte en blogg er nå enklere enn noen gang, og det finnes en lang rekke med plattformer som tilbyr både flotte ferdiglagde temaer og oppsett du kan bruke på bloggen din. Alt du trenger å gjøre er egentlig å finne en plattform og noe å skrive om. OBS: Et spesifikt tema eller niche kan være lurt dersom du ønsker å tiltrekke deg flere lesere. 

Hvordan tjene penger på blogging?

For å tjene penger på blogging er det ofte lurt å finne annonsører som baserer seg på temaet rundt bloggen din. La oss si at du skriver om https://cadabrus.com/no/ på nett eller nye populære nettcasinoer på mobil, kan du promotere disse gjennom reklame eller tester på bloggen din. Da vil de du promoterer for betale deg en del av deres inntekt gjennom deg eller en fastsatt sum for promoteringen.

Bilde fra Andrew NeelPexels

Mange ønsker å tjene penger på blogging, og det er selvfølgelig forståelig. Først og fremst er det viktig å forstå at det er avhengig av hvor populær denne bloggen er. Er du eier av en blogg med en stor lesergruppe vil mulighetene dine for å tjene penger være langt bedre. 

Et eksempel på hvordan mange tjener penger på blogging er ved bruken av annonser og reklame. Du kan for eksempel skrive anmeldelser eller tester av ulike tjenester og så kan tilbyderne av disse gi deg penger for disse innleggene.

Det som da er viktig å huske på er å tydelig markere innleggene som er sponset av ulike selskap.

Tar det mye tid å drive en blogg?

Hvorvidt blogging din tar mye tid kommer i hovedsak an på dine ambisjoner og hvilke temaer du ønsker å skrive om. La oss si du ønsker å skrive en reiseblogg, da vil dette naturligvis ta mye mer tid enn en blogg der du skriver om mote. Som jeg nevnte vil også ambisjonene dine diktere hvor mye tid du kommer til å bruke på bloggen din. Som et eksempel vil nesten alle toppbloggene i Norge være skrevet av mennesker som har dette som en fulltidsjobb. F.eks. så er det en del idrettsfolk som driver med idrett på fulltid som også blogger.

På den helt andre siden av skalaen har vi bloggerne som kun driver med det som en hobby og for gøy. For disse vil blogging ofte bare ta opp et par timer i uken. 

Blogge om blomster?

Blogge om blomster? Trenger ikke ta mye tid hvis du har peiling og et mål med hva du vil fotelle.

Hvordan vokser jeg bloggen min?

Å få lesere på bloggen din er essensielt dersom du har lyst til å kunne tjene penger på den. Jeg skal derfor gi deg et par tips som kan hjelpe deg få dine første lesere. Det første og kanskje viktigste tipset, er at bloggen må handle om noe du faktisk liker, om du liker klær, foto, penger, barn, eller noe annet spiller ikke noen rolle så lenge du brenner for det. Mange starter en blogg i en niche som de ikke er super interessert i, men som de tror det er lett å vokse i. Det er sant at det kan være lurt å velge en niche hvor det ikke er så mye konkurranse, men om du ikke er lidenskapelig opptatt av det du skal blogge om vil du fort bli lei. 

Et annet viktig aspekt er hvordan du markedsfører bloggen din. Mange av de mest leste bloggene er drevet av personer som også har mange følgere på sosiale medier som Instagram og Facebook. Disse plattformene vil det være lurt å benytte seg av om man ønsker flere lesere.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.