Her er et eksempel på en bloggpost om hvordan man kan utføre bra kundebehandling og gjøre kunden fornøyd.
Tittelen er veldig konkret: «Tone of voice: Slik snakker du med kundene dine«. Det er viktig at tittelen på en post beskriver bloggposten slik at leserne vet hva de kan forvente seg, og slik at Google kan fange opp bloggposten og vise den i søkeresultatene sine.


Det er svært viktig å få formidlet budskapet til bedriften din på en god måte slik at du når målgruppene dine og oppnår ønsket aktivitet på nettsiden og andre kanaler. Imidlertid holder det ikke bare å finne ut hva du skal si – du må også finne ut hvordan du skal si det. Det er her tone of voice kommer inn i bildet.

Hva er tone of voice?

Tone of voice er den skriftlige stemmen til bedriften din som gir et umiddelbart inntrykk av virksomhetens personlighet. Den bør være konsekvent i alle kanaler for å styrke varemerket ditt og for at du virker pålitelig for kundene dine. For å få til dette bør du sørge for å bruke like mye tid og ressurser på ordlegging som på visuelle uttrykk, og formuleringer kan være helt avgjørende for om potensielle kunder og interessenter forstår og stoler på varemerket ditt. For å finne din tone of voice bør du først og fremst undersøke målgruppen din og hva som skal til for å nå frem til dem. I tillegg kan det være nyttig å snakke med de ansatte og andre i bransjen, samt å følge med på hva slags innhold som får mest oppmerksomhet i din industri.

Bilde fra Pexels

Tilpass tone of voice etter målgruppen

For å lykkes med rett tone of voice er det viktig at den tilpasses til målgruppen du ønsker å nå ut til. Dersom vi tar en titt på nettsiden til Advokfatforeningen, ser vi for eksempel en gjennomgående tone of voice som er saklig, profesjonell og seriøs. Dette er godt tilpasset til målgruppen, som er profesjonelle advokater og jurister som søker informasjon og råd om sin profesjon. I den andre enden av skalaen har vi virksomheter som satser på underholdning og moro. www.casinospesialisten.net vet at tone of voice er svært viktig for å nå målgruppen sin, og dette kommer tydelig frem på nettsiden deres. Den har en lett, uformell og inspirerende tone of voice med enkle forklaringer som gjør informasjonen lett å lese. Det er også viktig å få frem at et selskap med ulike avdelinger eller underselskaper kan ha forskjellig tone of voice. De fleste kjenner til frukt- og grønnsaksleverandøren Bama, og dersom vi tar en titt på nettsiden deres, ser vi en side som er godt tilpasset forbrukere med tips til matretter og oppskrifter. Ser vi derimot på nettsiden til Bama storkjøkken, ser vi at de snakker til det profesjonelle markedet, ikke forbrukeren som kjøper frukt og grønt på Kiwi.

Bilde fra Pixabay

Research er viktig!

Det å finne rett tone of voice for innholdet på nettsiden din og i sosiale kanaler krever altså en del research. I eksemplene over ser vi ulik bruk av tone of voice, nettopp fordi disse virksomhetene ønsker å nå ut til svært forskjellige målgrupper. Derfor må du først av alt finne din målgruppe og undersøke deres aktivitet og atferd i ulike kanaler, slik at du vet hvordan du skal få frem budskapet til bedriften din på en pålitelig og tillitsvekkende måte.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.