Dette er et eksempel på en bloggpost fra en person som tjener penger på bloggen sin.


Jeg har lenge trodd at bloggen var den måten jeg skulle tjene penger på. Nå har det faktisk blitt slik at jeg tjener penger på at jeg startet blogg men ikke på selve bloggen. Det er nemlig slik at jeg skrev et blogginnlegg om at jeg ønsket å tjene penger på bloggen. Deretter så fikk jeg en henvendelse fra denne casinosiden.

Der fikk jeg et spørsmål fra en Ole som jobbet som innholdsansvarlig som trengte innhold til nettsiden. Ole hadde sett det jeg hadde skrevet på bloggen min og dermed så fikk jeg i oppdrag å skrive 100 tekster om spill. Dette har på mange måter tatt over bloggen og nå skriver jeg et par timer hver kveld. Dette gir meg en inntekt på rundt 500,- kroner dagen. Dette er selvfølgelig langt fra at jeg kan leve av det men jeg tjener nok penger til å betale ned ekstra på lånet og ikke minst sitte igjen med litt ekstra hver måned.

Jeg skal være ærlig på at det ikke akkurat er det mest spennende å skrive om men jeg får veldig god øving på nettopp det å skrive gode tekster. Ole er flink med å gi tilbakemeldinger til meg på det jeg leverer. Så basert på dette så tenkte jeg å skrive litt om hvordan du kan tjene penger på tekst og hvor mye du kan forvente å tjene.

Hvordan regnes ut lønnen på tekst?

Jeg trodde først at jeg skulle få timesbetaling men slik er det ikke på tekst i Norge. Nå tar de aller fleste skribenter betalt per ord, det betyr at du man en pris per ord. Ofte så starter man veldig lavt med 0,20 øre per ord og hvis man leverer kvalitet så kan man få helt opp til til 1 krone per ord.

De som trenger tekst til sine nettsider ønsker gjerne faste avtaler og kun noen få skribenter å forholde seg til. Det betyr at man gjerne kan få til en god gjensidig avtale hvis man som skribent får «garantert oppdrag». Det kan f.eks være 30000 ord i måneden. Da er det vanlig å legge seg på mellom 0,20 – 0,30.

Hvordan kvalitet forventes det?

Når man skriver for nettsider så er det gjerne ikke et krav om at teksten skal være grensesprengende eller på noen måte særlig annet enn tekst. Det som derimot er viktig at man skriver unikt innhold og at man gjerne har SEO i tankene. Ofte så får man et regneark med titler på artikler så produserer man tekst med de.

Hver artikkel er gjerne 600-800 ord, her har forskjellige nettside-eiere forskjellige preferranser.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.