Har du alltid hatt lyst til å starte en blogg, men sliter med hvilket tema du skal ta opp? Her er noen enkle grep som kan hjelpe deg på vei. 

Det vanskeligste med å starte en blogg er som oftest temaet. Noen elsker å skrive om reising, andre om å spille poker. Ofte tenker du altfor mye på hva temaet skal være og blir frustrert, og slik ender du opp med å legge vekk hele ideen om å starte en blogg.

Brainstorm ideer

Begynn i det små. Få noen til å sitte med deg og ha en idémyldring.

Ofte kan det være enklere å få frem det kreative i deg hvis du har noen som kan høre på ideene dine, og kan fortelle deg om de er gode eller dårlige. Det er ikke mye som skal til for å få fart på skrivingen, det er bare det å komme i gang som er vanskelig. Husk å ha en bok ved siden av nattbordet eller tilgjengelig i huset, for du vet aldri når din neste idé kan komme ut av det blå.

Se hva andre gjør

Er det noen blogger som du synes er spesielt spennende,  kan du hente mye inspirasjon fra dem. Plukk ut noen av de og prøv deg frem med samme skrivestil. Hvis dette ikke er noe for deg, kan du plukke ut noen enkelte innlegg som du mener er spesielt bra og skrive de i din egen stil. Slik får du også fart på skrivegleden.

Fotografi av Nick MorrisonCC BY-4.0

Velg deg ut noen temaer

Ofte kan der være lurt å velge deg ut noen forskjellige temaer som du brenner for, slik at du kan se hva du liker best og synes du får mest ut av å skrive om. Liker du for eksempel å skrive om reising, kan det være lurt å besøke Lonely Planet sin internettside der det står utallige reiseinnlegg. Kanskje du heller liker strategier og pokerspilling? Besøk https://www.storspiller.com for å få noen ideer om regler og ulike strategier.

Kanskje du til og med får noen tanker om hva som mangler der ute av blogginnlegg, og kan bidra med noe nytt og spennende.

Få inspirasjon fra hverdagen

Den beste inspirasjonen kommer fra hverdagen og tingene du gjør. Sitter du inne hele dagen uten at noe skjer vil du mest sannsynlig ha problemer med å skrive noe som helst. Hjernen trenger stimuli og interaksjon med andre mennesker. Har vennene dine invitert deg med på konsert? Bli med! Dine egne opplevelser er gull verdt å skrive om, og om du engasjerer deg i samfunnet vil du bli lagt merke til.

Ikke ta deg selv høytidelig

Roma ble ikke bygd på en dag, så ikke forvent å få den perfekte teksten første gangen. Slapp av og nyt skrivingen.  Jo mer du skriver jo bedre blir du, så kos deg og la skrivegleden komme frem!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.