Denne  bloggposten er et godt eksempel på en post av en blogger som skaffet seg VPN.

—————————————————————————

Jeg elsket å se serier på TV. Men ikke TV i vanlig forstand, men serier på strømmetjenester. Det var gamle serier som jeg hadde sett for mange år siden, som gav en slags nostalgisk følelse. Jeg kunne nesten kjenne lukta av middagen som moren min lagde til meg hver dag etter skolen.

Men jeg likte også de nye amerikanske seriene som hele tiden kom. Gjerne en sesong, men så ble det stille. Jeg kunne ikke skjønne det, for serien må ha vært populær, ganske garantert. Det kunne være skumle serier, sci-fi eller dramatiske serier. Jeg slukte alt.

Men hvorfor sluttet seriene å vises på strømmetjenesten? Det kan være den hadde fått en geografisk restriksjon. Det vil si at serien ikke har tillatelse til å bli sendt i visse land. Det kan være fordi serien ikke har blitt godkjent eller at det ikke har blitt banket en økonomisk avtale for denne serien.

De som lager serier må også tjene til livets opphold.

Jeg skaffet meg VPN

Men VPN tilkobling vet ikke avsenderen hvor brukeren befinner seg. For selv om jeg sitter i Norge, så kan jeg koble meg opp til i server i USA og dermed agere som jeg befinner meg der. Tilgangen blir åpnet.

Det er mange slike tjenester man får tilgang til, Netflix, HBO, BBC iPlayer også videre. Sport blir allemannseie, selv om tittingen krever et abonnement.

Sammen med min smart TV har jeg vnemlig fått inntrykk av at jeg kan se alt innhold når jeg vil. Reklamen lyver. Det er ikke sant og det medfører ikke riktighet. Derfor blir sånne som meg irriterte. jeg vil ha tilgang nå – med en gang.

Når det gjelder geoblokkert innhold, er det spesielt IP-adressen man kan manipulere. VPN nettverk har også flere andre fordeler, slik som å skjule datatrafikk.

Tenk om du har en tanke for en person du ikke burde og søker han opp på sosiale medier. Eller tenk om du liker å spille på nettkasino? Sjansene for at du blir avslørt er til stedet om ikke historikken kan brukes. For med VPN finnes det ikke noe historikk.

Jeg skal ikke oppmuntre folk til å gjøre det, men det er faktisk slik man kan bruke VPN. Da bevarer man privatlivets ro og man kan gjøre ting som ikke er helt greit. Når det gjelder gambling, regner jeg med at folk klarer å sette sine begrensinger selv, selv om det motsatte bevises gang på gang.

Hvordan skaffet jeg meg VPN

Jan gjorde oppdagelsen da jeg var innom en elektroforhandler en dag. Reklamen vistes overalt, men jeg hadde aldri hørt om det før.

VPN, virker akkurat som LAN, kan brukes for å skjule surfing og plassering, virker som en kryptert tunnel, sikrer data mot hacking og korrumpering.

Det var dette mannen i kassa sa, og selv om kjeften gikk ustanselig, gikk det plutselig opp for meg hva jeg måtte gjøre. Hvilke muligheter jeg ville få.

For jeg skulle nå se alle seriene mine, med VPN på smart TV. VPN fant jeg på nett, var bare å laste ned direkte det.

Enden på visa

Man kan ikke arrestere meg for å ville se serier. De fleste gjør det allerede, og det er fryktelig irriterende å få alle detaljene fra siste episode lagt ut i kantina på jobb. Spesielt om man ikke selv har sett den.

Nå er det slutt på å vente måneder og år før de nye sesongene er klare. Med VPN er de klare når jeg er klar. Det bruker hvert fall jeg å si. Og jeg har fått skikkelig peiling på VPN og hva jeg kan bruke nettet til.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.