Vi fortestter å poste eksempler på hvodan man kan lage bloggposter. Denne gangen som et firma, jobbsøknader.no, som vil hjelpe andre med å skrive jobbsøknad. Bloggposter fra firmaer blir gjerne ikke så personlige som bloggposter fra privatpersoner.


Trenger du hjelp til å skrive jobbsøknad bør du finne ut hvorfor. Det er flere måter å se på det å skrive jobbsøknader på. Noen har kanskje lang erfaring med å skrive jobbsøknader. Det er ikke nødvendigvis et godt tegn. Det kan bety at man ikke er så god på å skrive søknader som man burde være. Andre har kanskje aldri skrevet en jobbsøknad og vet ikke riktig hvordan de bør gå fram. I begge tilfeller kan det være lurt å søke hjelp.

Fortvil ikke det finnes hjelp å få. Det mest omfattende er å kjøpe hele tjenesten med å skrive jobbsøknad. Det er en lang rekke firmaer som har spesialisert seg på å skrive søknader. På kort varsel, kan de på grunnlag av tilsendt materiale skrive en profesjonell søknad. Man skal imidlertid være oppmerksom på at dette ikke nødvendigvis gir den fordelen man forventer.

Få profesjonell hjelp

Det kan gi store fordeler hvis man er den eneste som får profesjonell hjelp, men hvis alle søkere benytter samme eller like firmaer, er det ikke sikkert at effekten er slik man tror. Det går også an å drukne i mengden av formelt sett glimrende søknader.

Bruker man for eksempel jobbsøknader.no sine tjenester vil de levere en profesjonell CV som gir positive tilbakemeldinger 7 av 10 ganger. De kan også hjelpe til med å promotere jobbsøkeren på sosiale medier som Linkedin.

Kurs og opplæring

For de fleste vil nok si at de kjenner seg selv best. Da er det kanskje bedre å ta et Internettkurs. Det finnes firmaer og instanser som isteden holder kurs hvor man får hjelp til å skrive søknader. Søknadene blir da kanskje mer personlige, men muligheten for feil og svakheter øker også. I mange tilfeller omfatter kurs også at andre leser og sier sin mening om søknaden, noe som kan være til stor hjelp.

Rådgivning

En mindre omfattende hjelp er rådgivning av forskjellig slag. Det finnes en rekke selskap og bedrifter på nett som gir råd om hvordan man bør skrive en søknad. Dette kan være generelle råd som peker på problemstillinger og dilemmaer som man selv må ta stilling til og utvikle til helt konkrete råd om formuleringer og form. For eksempel kan man finne gode råd på nettsiden CV-nerden. Her kan man også finne CV-maler.

CV-maler

En svært enkel form for hjelp er ulike typer skjema oppsett. Dette kan imidlertid lett bli en tvangstrøye som fjerner muligheten til å gi det hele et personlig preg. Dette er maler med forskjellige oppsett som gjør det enklere å få skrevet en CV som ser profesjonell ut. Om man skal bruke en mal, bør man huske på at CV`en kan bli seende ut som svært mange andre, uten personlig preg. Det finnes mange forskjellige maler, alt etter hvilke

Hvorfor man ikke skal følge NAV sine råd

I de senere årene har det blitt stadig vanligere med elektroniske søknader med ulik grad av hjelp og føringer. Man må samtidig huske på at NAV først og fremst hjelper folk med økonomiske tjenester. De er ikke oppdatert på jobbsøking og det å finne jobber til arbeidsledige. Det er litt synd at mange tror de kan belage seg på deres tjenester. Deres systemer er generelt utdaterte. Derfor søker man best hjelp andre steder, slike som er nevnt ovenfor.

Det er klart det er viktig å skrive en feiende flott CV. Mye handler likevel om innholdet i CV`en, som utdanning og jobberfaring. Har man ikke det, er et tips å være frivillig. Det vil vise at du har pågangsmot og tæl.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.